In cateva randuri,  la ceas tarziu de seara, dupa zile intregi de probleme care mai de care, solicitante in felul lor, ma intreb pe mine si va intreb pe voi : oare paradisul ar putea exista daca noi oamenii nu am face sacrificii pentru a construi paradisul ? Si nu, nu ma refer la paradisul biblic, la paradisul promis credinciosilor fara de pacat, nu ma refer la paradisul spiritual si nici la cel filosofal, ma refer la paradisul propriei noastre existente pe aceasta lume! Imi pun intrebarea asta si va intreb si pe voi, cu siguranta cu totii am fost incercati de viata in mii si mii de moduri, clipa de clipa, in fiecare moment al existentei noastre a trebuit sa induram, a trebuit sa sacrificam ceva pentru a putea reusii sa ajungem cat mai aproape de paradisul nostru interior, la linistea si pacea din sufletul nostru! Oare de cate ori fiecare dintre noi si.a simtit propriul paradis launtric din ce in ce mai departe, din ce in ce mai … aievea, mai greu de atins?! Oare de cate ori, noi, fiecare dintre noi am renuntat chiar si la ideea de a avea macar o mica particica de viata, traita in propriul paradis, in beneficiul unei persoane apropiate aflata in suferinta sau care se gasea pe un drum pierdut?!  De cate ori, oare, fiecare dintre noi am sacrificat si ne.am sacrificat existenta pentru a putea sa atingem un tel, un ideal, acela ca intr.o buna zi, fiecare dintre noi si toti impreuna sa putem atinge macar pret de o clipa linistea si bucuria de a fi Vii ?!

Poate ca da, cu siguranta da, fiecare ne imaginam paradisul intr.un mod propriu si cat mai personal dar pana la urma privind in ansamblu totul, paradisul,  pe care fiecare ni.l imaginam cat mai aproape de modul nostru de a fi, nu poate exista decat intr.un singur mod, unul pentru toti si care sa ne cuprinda pe toti, impreuna!

  Raspundeti.va fiecare, in gand, la intrebarile acestea, apoi de binevoiti, impartasiti, impartiti bucuria, tristetile, durerile, suferintele, sacrificiile, impartiti si daruiti povetele si invatamintele voastre tuturor celor din jurul vostru, daruiti.le bucuria de a fi oameni,  bucuria de a trai si de a fi Vii !