Si cum topicul ,blogging sau blogareala ,pare a fi inepuizabil  ,as vrea sa va vorbesc azi despre promovare sau mai bine zis cam la ce se rezuma promovarea unui blog sau a unor articole publicate pe bloguri romanesti !Voi incerca sa vorbesc despre promovarea directa ,adica acel tip de promovare ce incearca sa castige cititori si nu doar vizitatori !

 In primul rand e clar  ,in capul listei apare trimfatoare metoda link exchange ,a nu se confunda cu blog roll (caci in blog roll afisezi de obicei blogurile preferate,cam ceea ce citesti zi de zi)  , metoda schimbului de link sau de banner  nu e chiar foarte eficienta pentru promovare dar este extrem de utila celor ce urmaresc sa creasca in topul zelist , acesta fiind considerat de foarte multi  ca fiind dovada ca un blog exista cu adevarat in blogosfera, mod de gandire un pic  cam pueril daca analizam o clipa dupa ce parametrii se infaptuieste topul zelist, dar …hei..e o sursa de unde iti pot venii vizitatori ..am spus vizitatori ,nu cititori !

O alta metoda care pare a da roade in aparenta este pingul sau trackback.ul, adica sa lasi link spre blogul tau atunci cand comentezi pe la altii sau cand faci parte dintr.o ‘gasca’ de bloggeri prieteni ce se viziteaza mereu si iti este simplu ca intr.un articol anume sa specifici linkuri catre blogurile prietenilor ! …si aici…e totul doar aparenta….e ca in jocul acela…eu iti dau tie ,tu imi dai mie si asa mai departe !….si cititorii…se tot lasa asteptati …vizitatori in schimb sunt mii ,pt ca de’ ,au dat de linkul tau prin blogurile ce le colinda 😉

Exista ca metoda de promovare ,afisarea posturilor in Ziarul Toate Blogurile si in indexul de bloguri Toate Blogurile ! …iar aici…da….poti spune ca se merita sa incerci a.ti promova blogul  ,pt ca …da…de aici iti vin cititori ,sunt oamenii pasionati de blogging ..de fapt ei insisi fiind bloggeri !

Mai sunt multe metode de promovare directa …dar ma opresc aici…asta pentru ca de fapt aici vroiam sa ajung ! Vroiam sa ajung la agregatele de continut ,comunitatile fara moderatori ,unde orice blogger poate promova si se poate auto.promova ! Dintre toate aceste digg-agregator ,se distinge de departe ca fiind cel mai util pentru a atrage cititori fain@polimedia !  Spre marea mea surprindere,caci eu personal am descoperit de curand locul acesta , aici intradevar este locul devoratorilor de bloguri ,oameni ce citesc bloguri ,ce scriu bloguri ,ce sunt pasionati de ceea ce fac ! …de aici e clar ca poti atrage cititori ,nu numai vizitatori ! ..va trebui insa sa fii cu mare bagare de seama daca vei incerca sa te integrezi in comunitatea  Fain  …pt ca de’, fiind fara moderatori , exista si disconfortul de a asista la comentarii care mai de care mai ‘inteligente’ :))

Cu siguranta cea mai buna metoda de promovare este calitatea articolelor tale !
cantitatea =vizitatori
calitatea=cititori
Ce alegi? Ambele isi au rostul lor, fiecare cu avantaje si dezavantaje  , insa ansamblul lor insumeaza definitia ..o definitie ce arata si deosebeste mereu bloggingul de blogareala 😉

…pana la o noua intalnire cu topicul ”blogging sau blogareala” …toate cele bune 🙂

*foloseste pt a.ti promova articolele si :
http://digg.ro/
http://bundecitit.ro/
http://www.cica.ro/
http://www.meritacitit.ro/
http://smen.ro/
http://blogro.info/
http://voxro.com/
http://proddit.com/