Cat de mult se dezvolta tehnologia de la o zi la alta sau cat de mare si rapid este avantul tehnologic in chiar zilele contemporane noua, cred ca nu mai reprezinta o noutate pentru nimeni!

O noutate reprezinta insa punerea in vanzare a tuburilor de spray, realizate prin nanotehnologie, si care au rol de a fi superhidrofobice, adica mai pe romaneste materialul din interiorul spray-urilor respinge orice forma de lichid (sau aproape orice)!

Tehnica de aplicare este destul de simpla, obiectul ce se doreste protejat impotriva lichidelor sau mizeriei este trecut prin jetul pulverizator al spray-ului!

Daca pana saptamana trecuta, cei care doreau un spray pe baza de nanotenologie, il puteau achizitiona doar din depozitele de materiale de constructii (iar asta numai in cateva tari, cum ar fi Italia, Germania sau SUA), incepand cu saptamana aceasta spray-urile sunt disponibile tuturor doritorilor!

Exista mai multe tipuri de spray-uri, unele cu rol de protejare, altele cu rol de reparare, insa cel care urmeaza sa-l vedeti in clipul de mai jos, are rol de protectie impotriva apei (a lichidelor, de altfel) sub aproape orice forma, de la apa curata pana la mizerie, namol, beton s.a.m.d!

Cele de reparare, momentan, sunt disponibile numai pentru repararea sticlei, indiferent de grosimea sticlei (de la parbrize de masini pana la sticla de pe fatadele cladirilor), insa evident ”momentan” inseamna ca restul spray-urilor sunt disponibile doar la nivel industrial sau militar!

Aveti doua clipuri mai jos, cel prin care americanii de la Ross Nanotechnologyau anuntat lansarea pe piata a spray-ului superhidrofobic, NeverWet! Al doilea clip este un mini-documentar despre ceea ce inseamna nanotehnologie (o introducere in domeniu, mai bine zis)!

Cand vor fi disponibile aceste spray-uri si in Romania, imi este greu sa va spun, insa consider ca se merita vizualizate clipurile, mai ales ca in demonstratie vine testat si un Iphone5!

*primul clip, cel cu demonstratia, are deja peste 2 milioane de vizualizari in doar cateva zile de la lansare!