Wordpress 3.8

Incepand cu aceasta dimineata, toti utilizatorii de WordPress au fost notificati de actualizarea platformei de publishing si e-commerce, WordPress 3.8 fiind versiunea disponibila.

Ce aduce nou WordPress 3.8?

-un design nou, modern al dashboard-ului de wordpress

-o confirmare a faptului ca WordPress nu actualizeaza automat decat optiunile de securitate ale platformei, nu intreaga platforma (tineti minte spaima si frustrarea multora dupa actualizarea la WordPress 3.7)

-o paleta de culori, 8 disponibile, pentru personalizarea dashboard-ului (pot fi schimbate din user-edit-profile)

-Wordpress este acum responsive sau mai bine zis native-responsive, adica platforma insasi este setata sa fie responsive, ceea ce inseamna ca era template-urilor pur-mobile a apus;

-un template presetat nou, Twenty Fourteen, foarte frumos si modern de altfel;

-predispunerea platformei WordPress pentru dezvoltarea blogurilor personale in publicatii online;

-un mod de lucru mai facil cu widgeturile;

-predispunerea platformei pentru design HD (Retina Ready);

-cateva erori si bug-uri rezolvate, referitor la vechea versiune;

Important de retinut este ca dezvoltatorii de pluginuri nu au mai fost luati pe nepregatite de aceasta actualizare, WordPress 3.8, si ca sunt deja destule pluginuri care au Ā actualizari de compatibilitate cu noua versiune a WordPress disponibile.

Pentru cei care au in administrare mai multe site-uri pe WordPress nu-mi ramane decat sa le zic Bafta si spor la treaba! šŸ˜€

Pentru ceilalti, nu voi spune decat pregatiti-va pentru un soc, noul WordPress este complet schimbat fata de versiunea anterioara (tehnic doar ca design).

Wordpress 3.8