Wordpress 3.8

Incepand cu aceasta dimineata, toti utilizatorii de WordPress au fost notificati de actualizarea platformei de publishing si e-commerce, WordPress 3.8 fiind versiunea disponibila.

Ce aduce nou WordPress 3.8?

-un design nou, modern al dashboard-ului de wordpress

-o confirmare a faptului ca WordPress nu actualizeaza automat decat optiunile de securitate ale platformei, nu intreaga platforma (tineti minte spaima si frustrarea multora dupa actualizarea la WordPress 3.7)

-o paleta de culori, 8 disponibile, pentru personalizarea dashboard-ului (pot fi schimbate din user-edit-profile)

-Wordpress este acum responsive sau mai bine zis native-responsive, adica platforma insasi este setata sa fie responsive, ceea ce inseamna ca era template-urilor pur-mobile a apus;

-un template presetat nou, Twenty Fourteen, foarte frumos si modern de altfel;

-predispunerea platformei WordPress pentru dezvoltarea blogurilor personale in publicatii online;

-un mod de lucru mai facil cu widgeturile;

-predispunerea platformei pentru design HD (Retina Ready);

-cateva erori si bug-uri rezolvate, referitor la vechea versiune;

Important de retinut este ca dezvoltatorii de pluginuri nu au mai fost luati pe nepregatite de aceasta actualizare, WordPress 3.8, si ca sunt deja destule pluginuri care au  actualizari de compatibilitate cu noua versiune a WordPress disponibile.

Pentru cei care au in administrare mai multe site-uri pe WordPress nu-mi ramane decat sa le zic Bafta si spor la treaba! 😀

Pentru ceilalti, nu voi spune decat pregatiti-va pentru un soc, noul WordPress este complet schimbat fata de versiunea anterioara (tehnic doar ca design).

Wordpress 3.8