Oare câţi oameni capabili să gândească cu propria lor minte, au mai rămas în România?

Nu ştiu câţi, dar sper că mulţi. Şi sper că toţi cei care au capul pe umeri să reacţioneze vehement la tot ce înseamnă mită electorală. Pentru că altfel nu ar face decât să susţină ipocrizia de care dă dovadă, în aceste zile de pre-campanie electorală, guvernul României.

Iar tuturor celor 6,5 milioane de români care se vor bucura că au primit sacoşe cu alimente gratuite, chiar acum în prag de alegeri prezidenţiale, nu le voi spune decât atât: – bucuraţi-vă de ele, este raţia pentru următorii 5 ani de zile.

Ştiu, este dur ce am zis. Dar altfel nu am cum să spun.

Cum poţi să speri la un viitor mai bun când vezi că semeni de-ai tăi se pretează la a-şi vinde demnitatea pentru 18 kg de alimente?!

Cum poţi să mai ai tăria să lupţi pentru viitorul acestei ţări când vezi că guvernanţii ei consideră drept scalvi/proşti/fraieri aproape jumătate din populaţia ţării şi le aruncă cu dispreţ o sacoşă de mâncare în pragul alegerilor?!

În România e fiecare cu spuza lui, cum ar veni. Fiecare mănâncă atunci când i se oferă ceva moca, altfel zis. Asta chiar dacă, noi ca şi societate, am putea face lucrurile cum trebuie. Şi decât să-i oferim unui om nevoiaş o plăsuţă de mâncare o dată la 5 ani, mai bine l-am ajuta să-şi câştige o plăsuţă de mâncare în fiecare zi.

*o altă părere aici