Megaupload mai castiga un proces impotriva FBI!

Va mai amintiti de cel mai mare serviciu de stocare si distribuire de continut online, la nivelul anului 2011? Sigur ca da, cine ar putea uita asa de usor Megaupload!

In ianuarie 2012, seful si ”capul tuturor rautatilor”, mai bine zis seful Megaupload a fost arestat! Mr. Dotcom, pe numele sau real Kim Schmidt a fost arestat in urma unei investigatii de amploare la care au luat parte pe langa fortele politienesti din Noua Zeelanda si cele din SUA!

Acuzat ca ar fi castigat sume uriase de bani in urma distribuirii de continut digital piratat, Mr. Dotcom devenea unul dintre primii asa-zisi pirati ai online-ului ce erau arestati! Desigur, pasul urmator a fost inchiderea si interzicerea Megaupload!

In septembrie 2012, in urma unui proces foarte dur, Mr. Dotcom a fost eliberat si toate acuzatiile retrase! Avocatii acestuia au reusit sa demonstreze ca de fapt banii castigati de Megaupload nu erau direct de pe urma continutului digital, adica nu vindea si nici nu administra vanzarile continutului, ci din marketingul derivat, adica din publicitate pe site, asta pentru ca site-ul avea un trafic urias! Asta, coroborat cu o alta dovada ”de netagaduit” si anume ca de fapt continutul stocat si distribuit prin intermediul Megaupload nu apartinea site-ului ci utilizatorilor, i-au fortat pe judecatori sa accepte pledoaria si sa-l elibereze pe Mr. Dotcom!

Zilele trecute Mr. Dotcom a mai castigat un proces impotriva acuzatorilor sai! Astfel, FBI este obligat acum sa-i ofere accesul domnului .com (Mr Dotcom) la hardware-ul si fisierele confiscate de americani in urma arestarii sale si in urma inchiderii fortate a Megaupload! Pledoaria de aceasta data a fost iarasi una destul de logica si convingatoare, si anume ca materialul confiscat nu era in totalitate ilegal, foarte multe fisiere apartinand utilizatorilor de drept! In acelasi proces, Megaupload a mai insistat pe ideea ca ceea ce a facut FBI a fost ilegal, prin mutarea intregii aparaturi si a intregului continut din Noua Zeelanda in SUA, cu alte cuvinte, extradarea a fost efectuata ilegal!

Intre timp, Mr. Dotcom a dezvoltat un alt site asemanator Megaupload, de data aceasta se numeste mai simplu, Mega, si pare a respecta regulile jocului, fiind mult mai restrictiv in privinta continutului stocat!

 

*acesta a fost Pulsul Zilei In Online

**sursa: –BBC