Ma amuza articolele de genul ”reteaua x genereaza mai mult trafic pentru categoria y de website-uri”! Ma amuza articolele de genul asta, in care ni se spune intr-un mod foarte convins ca LinkedIn genereaza foarte mult trafic pentru site-urile din zona ”corporate”!

Adica, sper sa nu fiu inteles gresit, ma bucura sa aud ca o retea de socializare in care lipseste cu desavarsire socializarea reuseste sa genereze trafic, dar parca mi se are putin ipocrit sau paralel cu realitatea Social Media sa prezinti astfel de date.

Sigur, LinkedIn nu e chiar retea de socializare ci mai mult site de prezentare a cv-urilor utilizatorilor, bineinteles viata pe LinkedIn este atat de linistita pentru utilizatori incat orice anunt genereaza imediat reactii, in genul babelor de la tara cand dupa atata si atata plictisela mai afla cate o picanterie si se napustec devorand subiectul.

Ce trafic genereaza LinkedIn pentru site-urile din zona ”corporate”?

Pai e simplu, genereaza mult trafic pentru ca site-urile doar acolo isi fac simtita prezenta in mod serios. LinkedIn a devenit de ceva vreme un fel de ”jobs listing website”, utilizatorii retelei angajati fiind la diverse coporatii aduc anunturi de angajari, ceilalti utilizatori neangajati fiind sau doar curiosi vor sa afle ce presupun si cu cat sunt platite respectivele joburi. Intr-un cuvant e trafic, nu poate nega nimeni.

Vrei trafic pe site-ul firmei, nimic mai simplu, duci pe LinkedIn un anunt cu un job disponibil si imediat dobandesti trafic, unul de calitate pentru ca de regula utilizatorii retelei sunt oameni ”cititi”, cu memorie buna. Nu conteaza ca jobul e real sau nu, ca are un final sau nu, conteaza traficul.

De ce ipocrizie? -Pentru ca daca nu de pe LinkedIn atunci de unde sa vina si traficul site-urilor corporate?

In concluzie, nu poti avea pretentia ca un site sa aiba trafic din toate sferele online-ului, de asta se cheama ”targetare” acea strategie de atragere a atentiei utilizatorilor. Iti alegi zona cea mai relevanta pentru nisa ta si marsezi puternic, iti faci simtita prezenta. 🙂

De curiozitate, cati dintre voi aveti trafic de pe LinkedIn?

*chiar daca nu sunteti din zona ”corporate” 🙂

**ps:-daca va intrebati de ce m-a starnit asa de tare respectivul articol, raspunsul e simplu:-pentru ca in mod sigur acele date vor fi preluate si in .ro si iarasi se va naste o bula de aer in Social Media autohtona, ori de bule de aer suntem satuli;