Scandal mare, mare scandal pe interneti. Multă lume se arată şocată de faptul că “opera de artă” de pe zidul unei clădiri din Bucureşti a fost ştearsă, ieri.

Se invocă iarăşi dreptul la liberă exprimare, se invocă religia, se invocă multe. Însă nu am văzut pe nimeni, până acum, să spună că respectivul desen, foarte artistic realizat şi plăcut ochiului chiar dacă abstract, nu-şi avea locul acolo, pe acel perete.

Adică, sunt de acord că în Bucureşti merge şi aşa, în fond cetăţenii capitalei sunt obişnuiţi să construiască după cum au chef şi să-şi vopsească pereţii caselor tot după cum au chef. Fără să vreau să ofensez pe cineva, dar asta e realitatea, Bucureştiul arată ca şi când se vrea cu tot dinadinsul să devină un oraş fără identitate arhitecturală.

Haideţi, totuşi, să gândim puţin logic. Ce rost are să faci un astfel de desen, pictură sau cum vreţi s-o numiţi, într-o zonă în care arhitectura clădirilor “cere” altceva? Vorbim totusi de Centrul Istoric!

Uitaţi-vă puţin la poza asta, şi îmi veţi da dreptate. Respectiva “opera de artă urbană” efectiv nu-şi are locul acolo. Sigur, făcând abstracţie de faptul că restul clădirilor din zona arată ca după bombardament.

sfantul-gheorghe-dragos-savu

 

*ps: – bineinteles ca nu a existat vreo aprobare pentru a face respectivul desen.