Lansata ieri, in SUA, tehnologia Leap Motion 3D Motion Control promite sa revolutioneze computerele prin simplul mod de a lucra cu aceastea!

Prin intermediul unui foarte mic obiect inteligent (conectat prin USB la computer), denumit Leap Motion Controller, tehnologia dezvoltata de compania fondata de catre Michael Buckwald si David Holz, schimba complet modul cum se poate lucra cu un computer!

Pe scurt, Leap Motion 3D Motion Control  inlocuieste ”batranul” mouse cu o tehnologie ce poate parea rupta din filmele SF, utilizatorul unui pc putand naviga, calcula, lucra pe pc doar ”fluturand” mainile! Principiul este unul asemanator dispozitivelor touch-screen, insa este transformat in 3D, fara a mai fi nevoie ca utilizatorul sa atinga ecranul dispozitivului!

Pentru a va convinge, urmariti clipul de mai jos:

Fiind o tehnologie abia la inceput, de fapt proaspat lansata, Leap Motion nu va putea fi folosita pe orice computer, pentru ca ”smecheria” (exista o smecherie) este ca aplicatiile ce suporta aceasta tehnologie sunt destul de putine! Un alt mic dezavantaj, de inteles de altfel, dispozitivele cele mai potrivite pentru a instala aceasta tehnologie sunt cele de ultima generatie, pentru ca celelalte tind fie sa o blocheze, fie pur si simplu sa ruleze mult mai lent!

Dar, sunt abia la inceput, foarte probabil in cativa ani, nu mai mult de 3, tehnologia va ”pune stapanire” pe cel putin 40% din dispozitivele inteligente, pentru ca da,  Leap Motion 3D Motion Control este o tehnologie de mare viitor!

*mai multe info :- LeapMotion.com

**daca vreti sa va jucati, magazinul de aplicatii ce suporta tehnologia: AirSpace Store