O idee interesantă pusă în aplicare de doi băieţi pasionaţi de fotografie şi istorie (dar şi specializaţi în grafică), reuşeşte să schimbe culoarea istoriei. Cel puţin în fotografii.

Florin Rostariu şi Dragoş Andreescu, cei doi băieţi la care fac referire, au decis la începutul acestui an să se prindă în „hora modei” de colorizare a fotografiilor vechi, alb-negru. O pasiune care prin prisma a ceea ce înseamnă este o mare consumatoare de timp, în primul rând. În al doilea rând, este nevoie de foarte multă migală şi dibăcie în a colora fotografiile. Asta pe lângă cercetarea amănunţită pentru a vedea care ar fi putut fi culorile în fotografia iniţială, culori ce nu apar decât în alb-negru (ori gri) în aceasta.

Florin Rostariu este fotograf şi locuieşte în Nuremberg, Dragoş Andreescu este graphic designer şi locuieşte în Craiova. Timpul alocat colorării unei imagini variază între 2 şi 20 de ore, depinzând de cât de veche este.

Găsiţi postate, pe Istorie în Culori, pagina de Facebook a proiectului, o întreagă serie de fotografii. Atât în original cât şi în varianta colorată. Eu zic că merită aprecierile voastre.

*imagini via Istorie in Culori

Alte proiecte ale celor doi:
Ii mai gasiti lucrand si la proiectele Monumente pierduteColorstariu, arhiva Costica Acsinte, Oltenia de AltadataCraiova Cetatea Baniei.Discover Oltenia, pagina Grafician Jumara.