Da, se pare ca da, se pare ca invidia chiar naste monstri iar exemplul cel mai concludent este chiar blogosfera, adica exact teritoriul/domeniul care ar trebui sa faca diferenta intre curat si murdar, intre adevar si manipulare de marketing….intre si intre!

Primul exemplu, este legat de cei ce copiaza si insusesc texte ce nu le apartin! Sa zicem, parca nu ar fi o mare problema daca cei care fac asta, ar avea bunul simt sa adauge si sursa, proprietarul de drept al respectivului text, numai ca nu o fac, ba’ mai mult, ignora tot ceea ce tine de respect si comunicare, de buna intelegere si de apreciere asupra muncii intelectuale, talentului si creativitatii! Toti acestia se transforma in monstri, monstri ce seamana foarte mult cu porcii, stiti acele animale care nu reusesc sa faca diferenta intre hrana si rahat 😉

Al doilea exemplu este legat de cei care fura, de-a dreptul, ideile altora, care din invidia ce o au pe succesul unora, nu precupetesc in a prelua si modifica/cosmetiza acele idei, pentru ca mai apoi sa sustina fie ca sunt ale lor, fie ca e timpul pentru ceva mai bun, dar de fapt este exact acelasi lucru, doar modificat putin! Toti acestia se transforma in monstri, monstri ce se aseamana cu travestitii, adica acei oameni ce sustin ca sunt femei dar de fapt sunt barbati si viceversa!

Un al treilea exemplu este legat tot de idei, dar de ideile, stralucite de altfel, lansate de foarte mult timp, devenite o moda, devenite o stare de fapt, idei ce au fost preluate in forma si efect identic, dar care erau menite din start pentru a fi de asemenea natura! Nu aici este problema, nu este nimic anormal sa preiei o idee atata timp cat aceasta idee este menita sa fie dezvoltata astfel, gen tehnica bulgarelui de zapada, problema apare insa cand cei care preia acest gen de idei ajung sa se certe intre ei, ajung sa sustina ca ei au ”scornit” aceste idei, ajung sa se transforme in monstri, doar pentru ca invidia ii face sa fie astfel!

Povata acestui articol? Daca nu ai o idee de succes, daca nu ai idei deloc, nu te preta sa ti le insusesti pe ale altora in asa maniera incat sa sustii ca.s ale tale, nu de alta’ dar te transformi in monstru! Daca nu esti capabil sa scrii, daca nu esti capabil sa creezi texte literare, dar totusi iti plac, atunci rezuma-te, doar, la a le citi pe altora, nu sa le si copiezi/insusesti ca fiind ale tale, nu de alta’ dar te transformi in monstru, un monstru ce seamana a porc! Sau poate nu te deranjeaza sa fii porc?!!!!

ps:- de asta sustin ca un text sau articol de blogging nu trebuie preluat nici macar in limita unui numar de caractere, tocmai pentru ca bloggerii nu raspund, deocamdata, in fata unei dogmatici profesionale!