Desi la o prima vedere o comparatie intre cele doua retele de socializare nu isi are sensul, diferentele de concept si structura fiind destul de mari, in realitate lucrurile nu stau tocmai la fel.

De fapt, continutul unui site este cel care da imaginea de ansamblu a acelui site, asta e un lucru cunoscut de altfel.

Tocmai de la acest aspect pornind, asemanarile dintre Instagram si HI5 incep sa fie destul de clare.  Cand spui HI5 te gandesti prima data la fotografii de tip ”selfie” (adica fete & baieti ce se fotografiaza in oglinda cu telefonul mobil). Ori tocmai asta arata o asemanare destul de mare intre HI5, asa cum il stim cu totii, si tipul de continut de pe Instagram in prezent.

Ok, multi fotografiaza mancare, la fel de multi fotografiaza peisaje, cladiri sau obiecte, altii fotografiaza ”orice” si aplica filtrele de cosmetizare a fotografiilor, filtre oferite de Instagram. Insa, se observa de cateva luni de zile, aproape un an de zile chiar, un trend ascendent al fotografiilor selfie, sau ”pitzi”cum imi place mie sa le numesc.

Fie ca este vorba de fotografii facute de utilizatori ”de rand”, fie ca este vorba despre fotografii facute de vedete precum Rihana, Kim Kardashian sau Kylie Minogue, exista enorm de multe fotografii selfie/pitzi, fotografii cu fundurile la vedere, fotografii care sunt menite sa evidentieze cat mai mult aspectul fizic al persoanelor in cauza.

Nu am nimic impotriva cu asta, insa nici nu pot sa nu-mi amintesc de unde a pornit decaderea HI5, nu?! 🙂

Cat despre celelalte pericole ce pot aparea din cauza unor fotografii mai mult sau mai putin ”imbracate”, nu cred ca e cazul sa mai pomenesc. Ma refer evident la pericolele la care se expun persoanele in cauza, nu fotografiile! 😛

Daca va deveni Instagram noul Hi5 nu stiu, insa este foarte probabil ca Instagram sa devina un loc preferat al traficantilor de carne vie, daca nu incepe sa trieze continutul, sa impuna niste reguli ceva mai complexe. Va mai amintiti probabil cum in urma cu mai bine de 5 ani foarte multe fete din America de Sud si Europa de Est au fost racolate direct de pe Hi5 de catre ”pesti”, nu?!

kim-kardashian-2705212a