Ediția de anul acesta a Premiilor Golden Globe a reușit să intre în istorie cu un fapt care și acum, după terminarea festivității, este greu de înțeles.

Cum au reușit jurnaliștii care fac parte din juriul Golden Globe să încadreze un film ca Joy la categoria Comedie este greu de înțeles. Și cu mult mai greu de înțeles este cum The Martian a ajuns să fie jurizat tot în aceeași categorie, Comedie.

În rest, totul în regulă. The Revenant confirmă că este filmul favorit pentru Premiul Oscar de anul acesta. La fel și Leonardo di Caprio, care indiferent de comportamentul său din viața privată, a confirmat că poate juca roluri foarte grele. Ori rolul său din The Revenant l-a supus la grele încercări, așa cum tocmai actorul a recunoscut.

Joy, filmul inspirat din viața antreprenoarei și inventatoarei Joy Mangano, a dat câștigătoarea premiului pentru cea mai bună actriță, adică Jeniffer Lawrence.

Dezamăgirea serii a fost Spotlight, un film bazat tot pe fapte reale și care era văzut ca mare favorit. Un film despre jurnaliști, jurizat de jurnaliști, ne-am fi așteptat să câștige un premiu. Sau poate tocmai din cauza asta nu a câștigat, cine știe.

Oricum, modul cum au fost distribuite filmele pe categorii, rămâne un mister. Dar și o sursă de glume pe seama organizatorilor Golden Globe.