Sau ar trebui să fie, dacă nu vă convine să trăiți într-un sistem corupt.
Cumva ciudat, poate paradoxal, dar presa pe care o credeam de bună cuviință (naiv, știu) cataloghează protestele din ultimile doua zile într-un mod care lasă să se înțeleagă că acestea ar fi susținute de oameni ce nu au habar de realitate.
De mediul online. Ca și când mediul online nu ar fi tot din români construit.
Moise Guran aseară era în derivă completă. Bănuiesc de ce, dar nu pot fi sigur. A mers până la a zice că oamenii din stradă nu vor să se implice în politică pentru că ei vor doar să se uite la GoT. Replici stupide au avut și alți jurnaliști ori invitați DIGI24.
Pro Tv, care în prima zi de proteste transmitea prin vocile prezentatorilor și jurnaliștilor că sunt de partea străzii, dar aseară au căpătat și ei aceeași atitudine ciudată.
Despre Antene, Realități ori alte canale nu vorbesc. Ei sunt într-un univers paralel, de mult timp.
Oameni buni, mediul online nu este altceva decât un mod de comunicare și informare, dincolo de orice altceva. Dacă oamenii preferă azi să se organizeze prin intermediul online-ului, nu este altceva decât un semn de modernizare al modului de comunicare între oameni. Ceea ce este și normal. Doar nu ați fi vrut să fie organizare prin bilețele aruncate din avion, prin mesaje trimise în cutia poștală ori prin scrisorele plasate în găleți de plastic!
Mediul online suntem noi, toți. Toți cei care avem acces la internet.
Toți cei care zi de zi ne vedem de job și viață.
Da, mi-am dat seama și eu, la fel ca voi. Este prima dată în istoria modernă a României când presa și tv-ul își văd limitele și mai ales se văd depășite ca număr și forță de un alt mediu de informare, mult mai rapid, mult mai dinamic, mult mai eficient.
Altfel zis, sunt primele proteste la care presa poate doar să constate, nu să aibă rol activ ca până acum.
Ați putea fi activi, dacă jurnaliști gen Moise Guran, Andreea Esca, C.R. Tănase, ș.a.m.d, ar spune lucrurilor pe nume. Dacă ar lăsa catalogările și retorica deoparte, pentru că nu mulți înțeleg întrebările retorice. Ați fi un exemplu pentru toți ceilalți. Și da, știu, conducerea nu vă lasă prea mult spațiu de manevră, dar poate ar fi timpul să vă impuneți mai mult spațiu de manevră.
Pentru că protestele au loc pentru români și România. Nu doar pentru cei din mediul online, nu doar pentru cei cu acces la internet. Ar fi stupid să fie așa.
Da, nu știm încotro ne îndreptăm, pentru că drumul ales este unul prin care vrem să eliminăm corupția din clasa politică ori chestia asta știm și noi că nu se poate face bătând din palme. Dar, ușor, ne găsim calea. Mai important este, însa, să fim uniți, toți cei ce vrem asta .
+1