Dieta-Dukan-310x400

Un scandal recent in care a fost implicat doctorul care a inventat faimoasa Dieta Dukan, parea a fi distrus complet imaginea respectivului doctor si increderea oamenilor in efectele respectivei diete!

Pe scurt, povestea este cam asa:

O femeie decide sa apeleze la doctorul francez Pierre Dukan (inventatorul dietei cu acelasi nume”) care pentru a o ajuta sa slabeasca ii recomanda niste pastile! Respectiva doamna, devenita mai apoi clienta fidela, descopera dupa ceva timp ca se simte din ce in ce mai rau iar in urma unor investigatii medicale se ajunge la concluzia ca tocmai pastilele recomandate de doctorul Pierre Dukan i-au afectat foarte grav sanatatea si decide sa-l dea in judecata!

Justitia ii da dreptate femeii iar doctorul va plati daune de 6000 de dolari fostei sale paciente, mai ales ca pe parcursul investigatiei s-a descoperit ca pastilele recomandate de doctorul Dukan au fost cauza deceselor a aproximativ 1800 de persoane, in Franta, anul trecut!

Pana aici, s-ar putea crede ca nu e nimic ciudat, in fond de ce ar fi!

Insa, in doar cateva zile, vestea ca faimosul doctor Dukan a recomandat ceva ce nu numai ca nu a avut efectul scontat dar si cauzeaza moartea, a declansat un adevarat scandal in mass media internationala! Rand pe rand, bloguri si ziare, televiziuni si publicatii online au preluat stirea, au disecat-o s.a.m.d!

De aici insa incepe partea interesanta! Interviurile cu vedetele care au incercat Dieta Dukan au avut un efect cel putin ciudat asupra intregului scandal! Astfel se pare ca oamenii nu numai ca au ignorat deliberat scandalul ce-l avea pe doctorul Dukan ca actor principal, dar au si decis sa cumpere cartea ce ofera toate detaliile despre Dieta Dukan!

Beneficiind deci de o mediatizare extrem de intensa, la nivel global, pe toate canalele media, Dieta Dukan a ajuns la ”urechile” tuturor! Oamenii au inceput sa caute informatii, informatiile gasite erau de fapt recomandari ale unor vedete locale s.a.m.d (lantul ”trofic” de marketing)!

Cum ne dam seama ca Dieta Dukan face profit de pe urma scandalului?

E destul de simplu, numai pe grupurile de Facebook daca urmaresti fluxul informational vei gasi cel putin 10 anunturi pe zi in care apare numele ”Dieta Dukan Originala”!

Astfel, un scandal poate aduce profituri insemnate, chiar daca in buna lor credinta, jurnalistii nu au facut altceva decat sa informeze oamenii despre pericolul de a urma o dieta recomandata de acelasi doctor ce aproape a ucis o femeie prin tratamentul prescris!

La fel de interesanta este increderea oarba a unora in sfaturile acestui doctor, mai ales dupa ce extrem de multi nutritionisti din intreaga lume au spus ca Dieta Dukan este foarte periculoasa!

–-

In regula, partea cu profiturile de pe urma scandalului sunt doar supozitiile mele, afirmatii facute doar pentru ca am observat un trend crescator in promovarea Dietei Dukan pe grupurile si paginile de pe Facebook, iar logica de marketing spune ca atunci cand investesti in promovare o faci pentru ca vrei profit!

surse pentru alte informatii:-CSID & Wiki 

*foto:- via sfaqonline.com