Imediat după incendiul de la clubul Colectiv, am atras atenția că astfel de evenimente nu trebuie exploatate din punct de vedere PR, de către companii, și nici din punct de vedere umanitar, de către diferite organizații. De fapt, doar două acțiuni le poate face societatea civilă, după astfel de tragedii, să ajute cu donații de sânge, dacă este cazul, și să pună presiune pe Guvern pentru a ajuta familiile victimelor.

Orice acțiune de strângere de fonduri nu își are rostul.

În fond, plătim taxe și impozite la stat pentru ca atunci când avem probleme, să existe fonduri la bugetul statului pentru a fi ajutați cei aflați în dificultate. Altfel, ca și națiune nu existăm decât la nivel declarativ, dacă de fiecare dată când există probleme se apelează tot la fondurile populației.

Apropo de acțiunile de colectare de fonduri pentru a ajuta victimele și familiile victimelor de la Clubul Colectiv, apar din ce în ce mai multe semnale că aceste acțiuni au fost făcute pentru cu totul alt scop decât acela anunțat. Și nu este nimic onorabil în a promite ceva și mai apoi să dispari atunci când trebuie să îți onorezi promisiunea.