Cel mai vechi oras din Romania, probabil mai vechi decat piramidele egiptene.

O stire care mi-a captat atentia instantaneu si care se merita cat mai mult mediatizata, pentru ca este de-a dreptul uluitoare.

Arheologii romani au descoperit in zona Turdas, Hunedoara, resturile unei asezari umane ce se intinde pe aproximativ 100 de hectare si care pare a avea o vechime de aproximativ 6000 de ani sau altfel zis, asezarea a fost construita in jurul anului 4200 inaintea erei noastre, ceea ce inseamna ca este mai veche chiar si decat cea mai veche dintre piramidele egiptene, constuita pe la 2600 inaintea erei noastre.

Mai multe nu zic, oricum nu ma pricep foarte bine la a trata astfel de subiecte, dar va las un reportaj al unei televiziuni locale din Hunedoara.

4 Comments

  1. Cateva mentiuni, in treacat, pe cateva publicatii, in rest nimic. Daca era vorba despre altceva, un scandal ceva, vuia intreaga mass-media.

    • Asta asa e dintotdeauna (ultimii 10 ani in special)! 🙂

  2. Stan Laurian Reply

    Oare cat de vechi o fi, daca nici dacii, vechii Daci nu stiau de el? Daca luam oricare dintre edificiile dacice, le masuram, le suprapunem peste ce s-a descoperit acum, e JALE. E precum ai lua orasul NeYork si l-ai masura cu Cuca Macaii, unde Cuca Macaii reprezinta etalonul cetatilor dacice. Ar trebui sa fie nevoie oare sa reinventam istoria, si sa ne readucem aminte ca in istoria Terrei, de 4,6 miliarde de ani sa fii fost mai multe cicluri de viata? Cine sa fii construit oare Sala Proiectiilor? caci noi, prea plini de tehnica, suntem neputinciosi sa gasim raspuns.Cine au fost oare Agatharsii, Atlantii? si vorbim de artefacte.Dupa cum precizeaza adevaratii maiasi, noi cei de azi suntem ciclul 5 pe Terra.Si apropo de istorie, suprapunand Exodul evreilor din Egipt, de pe vremea lui Ramses II, si il suprapunem peste calendarul iudaic, evreii sunt cei ce au masurat anii corect azi fiind in anul 5577. Atatia ani au trecut de cand au iesit din Egipt. Atunci bietul Ramses cum ar putea sa aiba numai 1214+2013= 3227 de ani?
    5577- 3227 = 2350 de ani lipsa. Sa fii disparut oare undeva acei ani?

    • Interesanta teorie si chiar nu am cu ce completa la un asemenea comentariu! 🙂

Leave A Reply

Navigate