Probleme cu chiria? Preturile locuintelor sunt prea mari? Nu-i nimic, un arhitect polonez a venit cu o idee cel putin interesanta!

Jacob Szczesny sustine ca a realizat cea mai mica locuinta din lume! Ce-i drept, nimeni nu poate sa-l contrazica, pentru ca locuinta de doar 122 cm(in cea mai mare parte) latime ofera toate utilitatile, dormitor, living si baie, nici bucataria nefiind uitata! Ca o ciudatenie, desi are doar ceva mai mult de un metru latime, casa are de fapt 2 etaje plus un ”fel de mansarda”!

Constructia se afla ”inghesuita” intre doua blocuri din centrul Varsoviei,  avand o forma trapezoidala, cu cel mai jos punct masurand 92 de centimetri si cel mai inalt masurand 10 metri! Nici latimea nu este tocmai regulata, pentru ca arhitectul a fost nevoit sa respecte spatiul dintre cele doua blocuri intocmai, tocmai de asta in punctul cel mai jos al locuintei latimea este de 152 de centimetri, spatiul respectiv fiind folosit pe post de debara!

Va amintiti sau ati auzit vreodata de o ”gluma macabra” ce circula prin folclorul romanesc si care suna cam asa: ”usa in tavan” facand referire evident la mormant? Ei bine, arhitectul polonez demonteaza oarecum ideea, prin simplul fapt ca intrarea in locuinta inventata de el este cel putin la fel de ciudata ca si constructia in sine, pozitionand usa in podea (sau tavanul subsolului)!

Locuinta are si un nume, ca doar nu este una oarecare, Keret House fiind acesta!

Dincolo de orice polemica, polonezul merita aprecierile noastre pentru ca a stiut cum sa foloseasca la maximum spatiul disponibil!

credit foto: newstime.com si The New York Times.