Philips Hue, versiunea cu Bluetooth a fost lansată în urmă cu câteva săptămâni, îmbunătățind mai mult de 30 de produse din portofoliul existent Hue și aducând și circa 20 de produse noi în gamă.
Produsele Hue Philips care au sunt versiune Bluetooth sunt marcate în denumire cu BT și cu iconița albastră bluetooth pe ambalaj.
Pentru a evita confuziile, subliniez că Hue Bluetooth înseamnă de fapt Hue Bluetooth + Zigbee. Adică produsele au și Bluetooth pe lângă Zigbee. Astfel că un upgrade este posibil prin Bridge, o extindere la fel. Bluetooth este un fel de bonus.
Ce avantaje oferă noul Philips Hue Bluetooth?
- Permite control fără Hue Bridge
Până în limita a 10 becuri/corpuri de iluminat, altfel este necesar upgrade.
- Permite dimare, alegere scenariu lumină
Nu este nou, însă trebuie menționat.
- Permite automatizare și control vocal simplu
Iarăși nu este nimic nou, dar este important.
- Bun pentru începători
Altfel zis, cine nu vrea să investească din start căteva mii de lei, poate începe chiar și cu un singur bec.
- Costuri reduse
Este practic cel mai ieftin mod posibil de a începe propriul sistem Hue. Dar, de regulă nimeni nu începe doar cu un bec/corp iluminat ci cu un între set (care de regulă are Bridge).
- Aplicație Hue dedicată
Pentru că aplicația standard are nevoie de Hue Bridge, a fost nevoie de aplicație dedicată Bluetooth (Hue Bluetooth App).
Există dezavantaje în folosirea Hue Bluetooth?
De fapt sunt limitări. Un bec Philips Hue BT care nu este controlat via Bridge, comunică cu aplicația pe rază scurtă (10 m). Comenzile vocale acceptate sunt simple/scurte, nu există control via internet iar automatizările sunt și ele limitate.
Concluzia este că cine vrea să folosească sistemul de iluminat inteligent Philips Hue are acum posibilitatea de a o face la costuri mai mici. Desigur, daca dorește să înceapă cu doar unul sau două becuri, fără bridge.
*Noile becuri și corpuri de iluminat Hue BT sunt disponibile pe ETBM, unul din principalii comercianți de Hue și partener Philips în România.