Un subiect oarecum mai aproape de nişa blogului Balantza, prin prisma numelui! Mă refer la posibilitatea de a pune în balanţă, cele mai utilizate platforme de blogging, de a le căuta hibele, de a le arăta părţile bune! Nu mă voi pierde în filozofii aiurea doar de dragul conversaţiei ci încerc din start să fac o caracterizare succintă a celor două platforme! Motivul discuţiei de azi, articolului propriu zis, este un dubiu, o întrebare ce mă frământă de mai multă vreme, adică, oare care e cea mai potrivită platformă de blogging, Blogger sau WordPress?
   Utilizez cu precădere, Blogger şi îi ştiu cam toate hibele, în speţă faptul că este destul de dificil de editat în html, asta pentru că editorul avansat al platformei, tinde să convertească automat codurile introduse, de cele mai multe ori ”citindu.le” eronat, apoi, în cazul folosirii unor şabloane personalizate multe din elementele presetate ce pot fi adăugate pe designul blogului devin indisponibile sau mai bine zis nefunctionabile! Astea fiind părţile nasoale, trebuiesc spuse şi părţile bune, platforma fiind foarte uşor de folosit pentru cei care nu.şi bat capul cu designul şi se limitează doar la conţinut, în plus forma presetata e destul de simplistă şi ”copilareasca” fiind foarte uşor de folosit de către orice blogger începător!
   Am încercat de curiozitate şi WordPress, măcar să văd şi eu care e treaba pe acolo şi mi.a fost clar din prima clipă că platforma pe care s.a inventat practic bloggingul se află la extrema opusă asta pentru că se poate edita în html atât de uşor încât efectele se simt imediat într.un design elegant şi care nu îngreunează timpii de încărcare al blogului, apoi posibilitatea de a introduce stiluri predefinite CSS face ca WordPress să fie idealul pentru cei care consideră foarte important designul blogului! Dacă mai adăugăm şi faptul că există mii de şabloane prestabilite şi miile de alte elemente ce pot fi implementate cu succes, deja ar părea că WordPress este clar superioară ca platformă, dar…nu mi pare aşa, pentru că pe undeva, dacă ar fi să fi fost ”un cineva” care nu se pricepe la editare în html, mi s.ar fi părut mai mult decât dificil să lucrez pe WordPress, în sensul că trebuie cumva să utilizezi această platformă doar după ce ţi.ai făcut pionieratul pe altă platformă!
   În fine, Blogger pare că recuperează enorm în ultimul timp, mai ales de când Google Plus a devenit activ 100% şi de când Picassa a primit un sprijin extraordinar din partea inventatoruui său, Google, chiar şi prin viitoarea sa denumire, Google Photos, apoi mai exista si trendul adaptarii, convertirii de sabloane WordPress pentru aplicare pe Blogger!
Mai jos, exista si posibilitatea de a vota intre cele doua platforme de blogging!
O zi faina sa aveti!

  *Am exclus din startul acestui articol alte două platforme de blogging, Joomla şi Drupal, asta deşi cele două platforme sunt excelente pentru a avea un design al blogului superb, motivul fiind că cele două nu sunt accesibile tuturor ci doar celor care vor să investească, pe lângă timp, chiar şi bani în blogging!
  Articolul ar putea continua preţ de…alte câteva mii de kb…dar mă limitez la atât, şi aştept că voi să.l completaţi prin comentariile voastre!Care credeti ca este cea mai buna platforma de blogging?