In seara zilei de ieri, cei de la WordPress au dat drumul unei noi actualizari a platformei de blogging & e-commerce.

Ce aduce nou, ce se observa nou dupa instalarea versiunii 3.7? -Absolut nimic pentru utilizatori. Cel putin la prima vedere.

Practic, insa, versiunea 3.7 a WordPress aduce multe schimbari, insa numai la nivel de securizare si automatizari, plus alte cateva rezolvari de bug-uri ale versiunii precedente.

Cel mai important atribut al noii versiuni de WordPress este acela ca, de acum, toate actualizarile de securitate vor fi facute automat, fara a mai fi nevoie de interventia administratorilor. In plus de asta, pentru toate versiunile localizate de WordPress (ro_Ro, de exemplu) fisierele de traducere vor primi automat actualizari si corectari, atunci cand va fi cazul.

Un alt atribut important al WordPress 3.7 ”Basie” este acela ca la instalare actualizeaza automat bazele de date ale site-urilor construite cu WordPress 3.1 sau mai vechi si le aduce ”la zi”. Deasemenea, corecteaza bazele date ce contin foarte multe tabele nefolosite (tabele create de instalari ale unor pluginuri ce nu mai exista instalate pe site).

Cam astea ar fi noutatile, sunt curios ce impresie v-a facut WordPress 3.7?! 🙂