Actualizare Google Search

In cursul acestui inceput de saptamana s-a intamplat o noua actualizare Google Search. Ar fi cumva niste modificari neprevazute sau mai bine zis neanuntate, pentru ca nimeni nu a avut habar despre asta pana in momentul in care s-au observat fluctuatii masive de ranking in SERP.

La nivel teoretic, lunar, Google actualizeaza algoritmii Panda si Penguin, insa exista foarte multi specialisti care sunt sceptici si care considera ca aceasta actualizare Google Search are ceva diferit si care nu are nicio legatura cu cei doi algoritmi.

Personal, nu prea stiu ce sa zic, insa din moment ce Google nu a anuntat nimic, despre nici o actualizare Google Search, parca tind sa cred ca este vorba tocmai de o actualizare a celor doi algoritmi specificati mai sus, insa se poate sa fi fost o calibrare a Hummingbird, nu exclud varianta asta.

La nivel de trafic, da, pot spune ca am observat chiar si aici pe Balantza fluctuatii si cresteri semnificative de trafic venit dinspre Google (evident pe termeni de cautare necunoscuti, gratie Hummingbird). Insa tot o crestere de trafic pe Balantza am observat, venind, si dinspre Bing, ceea ce m-a surprins trebuie sa recunosc, chiar daca folosesc frecvent Bing Webmaster Tools.

La voi cum se prezinta situatia? A crescut traficul venit dinspre Google sau viceversa, in aceasta saptamana?

*informatia privind aceasta actualizare Google Search a fost ”culeasa” de pe Webmaster World unde foarte multi administratori de magazine online raportau cresteri foarte mari de crawling si trafic organic, pe cand altii raportau caderi bruste de ranking pentru site-uri ce teoretic ar fi trebuit sa creasca.