Devine din ce in ce mai clar ca multi dintre iubitorii de caini maidanezi din Bucuresti nu sunt decat afaceristi ce si-au dat seama ca pierd obiectul muncii daca strazile capitalei vor fi curatate de orice urma de maidanez.

Fel si fel de scenarii lansate in media si Social Media in ultimul timp, iubitori de animale ce sunt atat de inversunati in sustinerea propriei cauze incat daca le-ai pune pistoale in maini nu incape indoiala ca ar incepe sa impuste pe oricine gandeste altfel decat ei.

Un copil a murit sfasiat de cainii maidanezi, in parcul Tei din capitala, iar mai apoi autoritatile locale si nationale au decis ca e momentul sa nu se mai ascunda in spatele dosarelor si sa treaca la treaba, sa curete strazile.

De atunci si pana acum, in fiecare zi a ultimelor saptamani, iubitorii de caini maidanezi se lupta sa convinga pe toata lumea ca decizia de a curata strazile capitalei de caini maidanezi este una gresita, chiar daca legislatia prin forma si mai ales aplicarea ei au aratat destul de clar ca cei ce vor strazi fara maidanezi sunt destul de lucizi si precauti (drept dovada ca nici pana azi nu a fost eutanasiat vreun caine maidanez capturat de hingheri).

Si totusi, scenariile merg mai departe! In goana lor, cei ce vor ramane fara obiectul muncii, se lupta sa demonstreze ca Ionut, copilul ucis de maidanezi in parcul Tei, nu a fost ucis de fapt de maidanezi ci de caini de lupta, refuzand sa inteleaga ca moartea lui Ionut a fost un catalizator nicidecum motivul pentru care autoritatile au trecut la treaba, problema maidanezilor existand de ani multi.

Totul a culminat azi, cand membrul unui ONG ce lupta pentru drepturile maidanezilor (animalelor adica), Kiki Barbuceanu de la Vier Pfoten, a sesizat politia ca in apropiere de locul unde se presupune ca a fost ucis Ionut exista cadavrul unui caine de lupta!

Politia a mers, a constat, a dus cadavrul cainelui la analiza, insa nimeni nu a ”inghitit galusca”, in sensul ca nimeni nu considera ca respectivul caine ar avea vreo legatura cu moartea copilului, nu dupa atatea saptamani trecute si mai ales nu dupa ce toata zona fusese cercetata si rascolita de politie.