Viitorul are autor colectiv

Există, așa, o ușoară incertitudine acum. Un sentiment ce trece de dincolo de sticla televizoarelor și monitoarelor, dinspre politicienii debusolați. Cu toții lasă să se creadă că demisiile în lanț ale guvernului și a primarului sectorului 4 vor rezolva nemulțumirile oamenilor.

Ceea ce demonstrează superficialitate. Politicienii noștri chiar nu înțeleg că oamenii ce ies în stradă sunt efectiv furioși pe un sistem corupt. Dar înainte de toate, oamenii, noi, suntem furioși pe faptul că am ignorat atâta vreme corupția ce se răspândea ca un virus.

Vrem schimbare direct de la temelie, nu doar o redecorare.

Demisiile contează decât ca simplu pas într-o mișcare colectivă. Suntem cu toții conștienți că actorii doar se vor roti între ei, vor schimba rolurile între ei. Ori asta trebuie să înțeleagă toată lumea. Vrem să schimbăm nu doar personajele ci și actorii.

Noi nu suntem UnițiSalvăm sau altă organizație cosmetizată în ONG. Noi suntem România. Noi suntem generația care a fost sacrificată din cauza lăcomiei celor ce imediat după Revoluția din 1989 au pus stăpânire pe România. Noi suntem cei care am învățat să trăim în perioade foarte grele, din puținul pe care-l câștigam. Noi suntem cei care spunem acum: stop lăcomiei, minciunii, manipulării, cumpărării de voturi, stop corupției.

O țară cu oameni buni și inteligenți nu poate avea ca lideri niște indivizi cu caractere perverse, care nu lucrează pentru România ci pentru binele propriu.

Cea mai bună soluție în acest moment este un Guvern de tehnocrați. Unul protejat de orice acțiune derivată din interesele grupărilor politice. Oameni care să își pună cu adevărat priceperea în slujba țării.

Viitorul are un autor colectiv. Împreună luptăm, muncim și ne construim viitorul.

2 Comments

    • Permite-mi sa nu fiu de acord cu “numai dreapta doreste guvern de tehnocrati”. Este o revendicare normala, la cald, in conditiile in care increderea in politicieni este aproape de zero. Totusi, nu este nimeni naiv sa creada ca un astfel de guvern va fi si functional, in situatia in care va avea de infruntat Parlamentul la fiecare decizie.
      Un guvern de alianta nationala iese din discutie, ar fi USL, adica aceleasi personaje. Un guvern PSD nu ar fi o schimbare, un guvern PNL nu-l consider o solutie viabila pentru ca ei inca isi cauta programul de guvernare. In conditiile astea, aducerea de tehnocrati in Guvern ramane cam singura optiune. Tehnocrati care sa primeasca sustinerea PNL (este cel mai probabil sa se intample asta).

Leave A Reply

Navigate