Vladimir-Putin

De mai bine de o lună de zile, de când a inceput toata nebunia ”online big brother”, în care NSA, guvernul american si mai toate serviciile de informații americane au fost acuzate de spionaj electronic, soarta omului de la care a pornit totul, Edward Snowden, a devenit din ce în ce mai incertă!

Fugit din SUA in Hong Kong pentru ca mai apoi sa ajunga la Moscova, Edward Snowden a cerut rând pe rând azil politic in țările ce nu au un acord de extrădare semnat cu SUA, indiferent ca acele țări ”trecute pe listă” au fost Ecuador, Cuba sau Venezuela!

Totuși, Snowden, este de mai bine de 3 săptămâni la Moscova, undeva intr-un hotel de pe lângă principalul aeroport moscovit, cel puțin așa susțin rușii!

Cum țările menționate mai sus au incercat sa-i acorde fostului consultant NSA azil politic dar au constatat că nu au cum pentru că până in respectivele țări Snowden trebuie sa traverseze mai bine de jumatate din planetă, acum acesta pare a fi prins in Rusia! La fel a considerat si Vladimir Putin, președintele rus, care voalat i-a sugerat lui Snowden să ceară azil politic in Rusia, pentru că oricum in alta parte nu mai poate pleca!

Se pare ca tocmai declarația președintelui rus a provocat in cursul zilei de luni, înaintarea solicitării de azil politic in Rusia, a lui Edward Snowden! Cel mai probabil solicitarea lui Snowden va fi acceptată, nu din alta cauză dar rușii abia așteaptă momente in care pot să-i irite pe americani, chiar dacă ieri, același președinte rus a declarat ca relațiile Rusia-Sua sunt mai importante decat certurile politice pe baza spionajului, mai ales că in finalul declarației sale a subliniat că ”drepturile omului trebuie respectate, chiar dacă acel om este unul ce a criticat SUA””

*acesta a fost Pulsul Zilei in Online!

**sursa: Pravda