Inca din urma cu cateva zile de cand guvernul Romaniei anunta un nou proiect de lege pentru ”sanatatea” natiunii, un proiect ce lovea direct in cel mai apreciat serviciu public din sistem, S.M.U.R.D, romanii, oamenii, au luat imediat atitudine si cum altfel decat pe Facebook! Pentru multi poate parea a joaca de copii sa manifestezi online, pentru altii, cei ce stiu ce inseamna online, mobilizarile si manifestarile in lumea virtualului sunt foarte importante datorita vitezei cu care circula informatia! Printre cei mai inversunati militanti pentru schimbarea guvernului si implicit a presedintelui, au fost bloggerii!
  Ca un bulgare de zapada ce se rostogoleste si devine mai mare si mai mare, toate initiativele de a milita impotriva sistemului si a abuzurilor facute de catre conducatorii tarii, absolut toate initiativele au crescut din ce in ce mai mari , ajungand sa aiba mii, zeci de mii de membri, in doar cateva ore….ca si cand o avalansa ar fi gata sa porneasca!
  De ce ”revolutia Facebook” ?
    Este simplu, pentru ca online-ul a reusit sa mobilizeze oamenii in doar cateva zile, online-ul le asigura o supraveghere relativ corecta a fluxului de informatii, online-ul reuseste sa transmita un simplu ”pe ei, pe mama lor” in doar cateva fractiuni de secunda, peste tot in toate colturile tarii sau ale mapamondului!
  Manifestarile romanilor continua, online-ul, Facebook-ul, unealta ideala pentru a dirija si trimite informatiile isi face treaba cu prisosinta inca o data, in ultimul an , ultimul exemplu fiind Egipt!
 Ce nu face insa online-ul este ca nu instiga la violenta si spun asta pentru ca in nici una din actiunile de a manifesta impotriva sistemului si a conducatorilor , nicaieri nu am vazut scris vreun indemn la violenta, dimpotriva, toti au condamanat violentele de orice fel!
 Isi arata zilele acestea, online-ul romanesc, bloggingul romanesc, adevarata forta? …vom trai si vom vedea, insa cred ca deja si-a aratat muschii, intr-un mod in fata caruia fortele de ordine nu au mai stiut cum sa reactioneze!
  Exista totusi si o teama, a celor ce protesteaza in online, anume ca multi ce au alte interese vor incerca sa speculeze acest protest al poporului si sa-l transforme intr-un protest al unor interese meschine!
 Online-ul sta de veche  !

Recomand 2 articole ce incearca sa arate cursul fluxului de informatii:
-Cronologia unei noi revolutii?
-Cele 10 strategii de manipulare a maselor