Sistemul de iluminat personalizat Philips Hue se află de câțiva ani pe piață, însă în Romania nu este tocmai popular chiar dacă funcționalitatea este una incredibilă iar confortul din perspectiva iluminatului este unul de nota 10.

Sistemul Hue, bazat pe becuri LED de la Philips special create pentru a fi controlabile fie prin telecomandă, fie printr-o aplicație instalată pe smartphone, cu ajutorul unui bridge wireless legat la rețeaua locală de internet a locuinței (sau clădirii, în funcție de utilizare) este probabil cel mai performant sistem de iluminat la ora actuală. Și mă refer aici la sisteme tip domotică, adică să ofere funcționalitate utilizatorului casnic la fel ca celui office.

Gama Philips Hue este una foarte mare (becuri LED, corpuri de iluminat LED, bridge și telecomenzi wireless, benzi LED etc.) și face parte dintr-o gamă și mai mare, Connected Lighting, cu care Philips a dovedit încă o dată (dacă mai era nevoie) că este liderul în materie de iluminat, în întreaga lume.

Merită o investiție într-un astfel de sistem, ca Hue, pentru utilizatorul casnic? Cu siguranță da, chiar dacă pentru mulți poate părea un moft, nu o necesitate. Dar, să fim serioși, decât zeci de improvizații făcute după cum dictează un specialist sau altul, parcă mai bine un sistem Hue construit astfel încât să îți facă locuința un mic colț de paradis.