Peripetii in trafic

Urmarind tot felul de discutii despre peripetii in trafic,  in Romania, am ajuns din ce in ce mai des in ultima vreme la concluzia ca ”ne pricepem toti la sofat, stim toti regulile, stim ce e bine si ce nu, dar din pacate accidentele tot se intampla”.

Se intampla asta, adica accidentele, pentru ca desi stim sau cel putin pretindem ca stim regulile si ce inseamna buna conduita in trafic, nu le aplicam sau facem foarte des rabat de la ceea ce ar trebui sa aduca siguranta traficului rutier si nu in ultima instanta noua, ca participanti la trafic.

Drept urmare, va invit la o discutie despre greseli si peripetii in trafic. Nu, nu cu ce e bine si ce nu, ci cu ceea ce ati facut voi in trafic, la volan fiind sau ceea ce vi s-a intamplat voua pasageri fiind.

Altfel zis, sa vorbim putin cu cartile pe fata 😀 , voi ce greseli ati facut in trafic?

Incep eu, bineinteles, sa enumar:

-in Verona, la iesirea de pe autostrada, am incurcat punctele de taxare si in loc sa intru la o cabina cu plata in cash sau card am intrat la Telepass, adica acolo unde era o zona destinata doar celor cu abonamente autostradale (si care au dispozitive speciale in automobile, drept urmare) si unde bineinteles nu aveam cum sa platesc pentru ca respectiva zona era doar de tranzit, fara oprire. Logic, a trebuit sa dau in marsarier si sa ma indrept spre locul potrivit. Norocul meu a fost ca nu era trafic intens, altfel as fi creat un meleu de toata frumusetea. 😀

-tot la capitolul peripetii in trafic, pot trece si intamplarea de acum 3 ani cand pe defileul Dunarii, partea sarbeasca, din cauza vitezei destul de mari pentru zona respectiva nu am mai reusit sa franez la timp si sa evit niste bolovani cazuti de pe munte in plina strada. Urmarea a fost cauciucul stanga-fata facut praf, cercul indoit, bara spate sparta.

-tot in Italia, venind spre Romania, nu am gasit altceva mai bun de facut decat sa ma iau la intrecere cu un M3 cu numere de Elvetia. A mers bine joaca, pret de vreo 250 km nu am slabit viteza mai jos de 190 km/h, de multe ori chiar mergand si cu 205-215. Ma rog, ideea e ca la intrare in Slovenia, am oprit sa cumpar vigneta iar la plecare nu a mai pornit masina, care ”obosise” pentru ca fiind o masina de familie in mod clar nu fusese conceputa sa participe la curse autostradale. Dauna nu a fost mare, doar vreo 140 de euro cat a costat o platforma venita de la ACI (clubul auto italian) si care mi-a dus masina din Gorizia la un service din Monfalcone, adica in Italia. Da, a fost mai convenabil sa duc masina in Italia, pentru ca eram langa granita si cum aveam cardul de la ACI, beneficiam de niste servicii bune la costuri mici. Ah, masina a repornit cand am probat-o la service in Italia, pe semne ca ”se racise”. Asta e una dintre cele mai neplacute peripetii in trafic, ale mele, pentru ca din cauza prostiei (mele) a trebuit sa intarzii aproape 6 ore.

Si, bineinteles, ar mai fi cateva alte peripetii in trafic, dar va las pe voi sa continuati si sa-mi spuneti, franc, ce prostioare ati facut in trafic. 😀