Omenirea are nevoie de inca 3 planete ca Terra pentru a supravietui!

Pe cat de apocaliptic ar putea suna, pe atat de adevarat se pare sa fie semnalul de alarma lansat recent de un grup de oameni de stiinta, sociologi, ecologisti si economisti din Finlanda!

De curand in Finlanda a fost publicata o carte de specialitate in care, autorii sai, incearca sa anticipeze traiectoria pe care societatea moderna se afla, traiectorie care in anul 2023 va consemna un punct critic!

“We Were Consumers: Four Scenarios in 2023″ este titlul cartii iar acele 4 scenarii la care se face referire nu sunt deloc imbucuratoare!

Practic in fiecare dintre aceste 4 scenarii, omenirea are nevoie de o schimbare radicala a modului de viata, fie renuntand la a mai consuma si risipi atat de mult, fie reconfigurandu-si complet modul de a trai, fie pur si simplu oamenii fiind nevoiti sa gaseasca cat mai rapid cel putin inca o planeta cu resurse biologice asemanatoare Terrei!

Asa cum puteati anticipa din titlu, cel mai pesimist scenariu prognozeaza ca daca societatile moderne, tarile dezvoltate economic si industrial, nu isi reconfigureaza stilul de viata, atunci, in anul 2023 omenirea se va afla in situatia in care fie va incepe usor, usor sa dispara fie va cauta disperata alte planete asemanatoare Terrei! Un calcul facut de respectivii oameni de stiinta arata ca mentinandu-se actualul nivel de consum, risipa, neglijenta, omenirii i-ar fi necesare inca 3 planete precum Terra pentru a putea supravietui cu acelasi numar de indivizi(peste 7 miliarde)!

Cartea se recomanda a fi una foarte interesanta, venind parca intr-un moment in care Uniunea Europeana incepe aplicarea mai multor masuri si prevederi ce vizeaza exact reducerea risipei de resurse, precum si o mai buna gestionare a resurselor actuale!

Per total, toate cele 4 scenarii, au ca rezultat sintetizat ”adaptare sau disparitie”, semnaland pericolul la care omenirea este expusa daca nu valorifica intr-un mod mult mai precaut resursele planetei!

Ca fapt divers, pentru a intelege modul de viata si impactul pe care tehnologia il are asupra existentei noastre, specialistii din Finlanda au demonstrat ca nivelul actual de dioxid de carbon din atmosfera este dublu fata de acum 100 de ani!

Recomand cartea, chiar daca vi s-ar putea parea ca are o tenta vadit apocaliptica, insa semnalul de alarma este fondat, la baza cartii stand mii de analize si expertize facute de unii dintre cei mai buni specialisti din lume!

5 Comments

 1. blablabla Reply

  ” analize si expertize facute de unii dintre cei mai buni specialisti din lume!”

  cu alte cuvinte, analize si expertize facute de gasca iudeilor. hai sa le cantam in struna, ca suntem prea multi pe terra asta, si trebuie sa facem ceva, poate sa mai reducem populatia 😉

  cine face risipa, omul de rand? omul de rand care a ajuns sa nu mai stie cum sa supravietuiasca de pe o zi pe alta? omul de rand are nevoie de o schimbare radicala a modului de viata?
  propaganda NWO – nimic altceva!

  • Oh well, fiecare gandeste cum vrea si ce vrea, asa ca sa nu-ti fie cu suparare, dar ignoranta e exact esenta in mesajul pe care il transmite respectiva carte sau mai bine zis ”nu mai fiti ignoranti oameni buni”! Ma rog, fiecare intelege ce vrea, atat cat il duce capul, insa nu de putine ori s-a dovedit ca adevarul e cel mai bine ascuns exact in fata tuturor! 😉

   • -si da, si omul de rand are nevoie de o schimbare radicala, si el e parte din univers! Stii, acel om care cumpara mancare mai mult decat poate manca, omul care arunca gunoaie in mijlocul padurii, omul care in loc sa fie mai rational cu resursele pe care le risipeste prefera sa sustina ca e prea mic, prea sarac pentru a face asta!
    Cei care intr-adevar traiesc de pe-o zi pe alta, crede-ma, sunt foarte atenti, foarte calculati in modul cum consuma resursele si cu siguranta stiu sa respecte mai mult ceea ce le ofera pamantul1 😉

 2. Florina R. Reply

  Scuze, nu știu când a fost ziua ta, pentru că am primit o notificare Netlog mai demult; dar, fie și cu întârziere, îți spun La mulți ani !
  Și să continui cu bine ceea ce faci aici, și pe MWB !

Leave A Reply

Navigate