Google a decis, în urmă cu vreo două luni și ceva, să schimbe înfățișarea Google Plus dar și funcționalitatea. Noul Google Plus este acum mult mai bine adaptat mediului Mobile, dar are și ceva funcții noi, atrăgătoare, ideale pentru cei ce obișnuiesc să păstreze articole interesante (gen DIY).

Colecții, așa se numește funcționalitea G+ care permite acum salvarea într-un mod mult mai ușor accesibil a articolelor pe care tu, ca utilizator, îți dorești să le păstrezi, să zicem, într-o zonă separată, diferită de restul fluxului de informații. Practic, Colecții funcționează la fel ca un G+ share obișnuit, doar că ai în plus opțiunea de a salva linkul ori informația share-uită și într-o colecție a ta, dar la care, dacă dorești, să poată avea acces și alt cineva.

Deasemenea, poți alege să urmărești diferite colecții de informații, în funcție de preferințe. Sau poți să vezi ce este popular într-un anumit domeniu.

Pentru cunoscători, Colecții de la G+ seamănă foarte mult, totuși nu ca și design, cu Flipboard.

Apropo de fluxul de informații, G+ confirmă ceea ce spuneam și în urmă cu 3-4 ani și anume că G+ este o rețea ideală pentru creatorii de conținut.

O chestie faină vine și de la Google Photos, zona de fotografii a contului Google, cândva a G+. Tehnologia de interpretare a fotografiilor, de la Google, pare a fi din ce în ce mai bună. Colaje automate făcute de Google Photos, din fotografiile tale, opțiuni avansate de editare foto, sunt doar căteva chestii faine.

Tot ca noutate, Google My Business este acum separat de contul de utilizator obișnuit. Singura legătură directă dintre contul de utilizator și zona My Business putând fi doar cea de switch account, numai așa putând ajunge în zona de editare a paginilor de Brand. La început pare puțin atipic, dar mai apoi te obișnuiești.

Imi place și modul cum, acum, poți selecta și tria fluxurile de informații venite dinspre persoanele urmărite. Dacă ești puțin ordonat și îți triezi persoanele urmărite în funcție de diverse preferințe, poți foarte ușor tria mai apoi fluxurile de informații generate de aceștia.

Per total, da, pot spune că îmi place noul Google Plus. Vom vedea cât de mult va câștiga în popularitate datorită acestor schimbări. Dacă o va face.