Aceasta a fost intrebarea zilei pentru mine! Un pustiulica de doar 3 anisori, adica nepotelul meu, curios din fire, a decis sa ma asiste in timp ce cautam informatii relevante despre noua Toyota Avensis! Trebuie sa recunosc, a reusit sa ma blocheze cu intrebarea lui si parca orice raspuns i-as fi oferit, nu ar fi fost suficient de concludent!

Intrigat oarecum si de motivul pentru care nepotelul meu s-a atasat asa de mult de Avensis, chiar la prima vedere, am inceput evident ”cercetarile”! 😀 Conceptul Avensis imi este cunoscut, pentru ca sunt fan al modelului inca de acum vreo 8 ani, de cand planuiam sa cumpar prima mea masina si cand, asa cum facem fiecare dintre noi, am studiat amanuntit fiecare detaliu, incercand sa-mi dau seama daca intruneste ”cerintele” mele( a se intelege visele mele)!

Astazi , am facut cunostinta cu modelul Avensis, generatia 2012(da, n-am rezistat tentatiei de a merge in showroom-ul Toyota), si chiar daca nu am reusit, asa cum imi propusesem, sa fac un test-drive, am reusit totusi sa cunosc masina, sa-i cunosc dotarile, s-o simt si sa-mi fac o parere!

Un musculos, cu o alura agresiva, sportiva dar cu o tinuta eleganta! Cam asta a fost prima mea parere despre noul Avensis! Dotarile ce tin de electronica, impecabile ca intotdeauna la o masina Toyota, dotarile tehnice, insa, au fost conform asteptarilor, pentru ca masina nu numai ca arata agresiv, ca un luptator gata sa se intreaca cu oricine-i iese in cale, ci chiar e capabila, 10 secunde pentru a prinde 100 km/h, fac ca masina asta sa fie printre cele mai iuti din clasa din care face parte! Dintre cele 7 motorizari puse la dispozitie de constructor, sincer as alege varianta de 2.0 l pe motorina( adica 2.0 L D-4D DPF) , in special pentru ca-mi plac motoarele turbo dar mai ales pentru ca puterea generata de acest motor, la un consum foarte mic( sub 6 l/ 100 km) fac ca varianta asta sa fie ideala, cel putin pentru mine! 

Spuneam ca dotarile ce tin foarte mult de electronica sunt in nota cu care ne-a obisnuit Toyota in ultimii ani iar Avensis chiar nu face rabat de la aceasta regula, mai mult de atat, exceleaza propunand dotari in standard pe care, sper sa nu gresesc, dar nu le gasesti la un alt model din clasa ei! Tehnologia de sub caroseria masinii arata in mod clar ca este de ultima generatie iar micile detalii pe care multi alti constructori nu le iau in calcul, la Avensis sunt litera de lege! Ma refer in special la iluminatul butoanelor pe timp de noapte, la suportii pentru pahare, la bancheta din spate ce poate fi rabatata(chiar si la varianta Sedan), reglarea scaunului pentru sofer pe diferite directii, inclusiv lombar, lucruri marunte dar care fac diferenta! Si daca tot vorbeam de lucruri marunte care fac diferenta, sa va zic si de cotiera dintre scaunele din fata, care este pe cat de mare si incapatoare, pe atat de ”echipata”! Bine, nu va asteptati la cine stie ce echipari, ci la ceva ce eu unul nu ma asteptam, un suport pentru pahar cu pozitie variabila si in special o priza USB pentru incarcatul telefonului(evident daca telefonul permite incarcarea in acest mod, dar al meu permite 😀 )!

Nu va mai plictisesc cu detalii tehnice, va las sa faceti cunostinta cu Avensis si singurei, pentru ca orice recomandare e buna dar in limita in care suntem capabili sa ne dam seama daca ni se potriveste sau nu! Si daca tot vorbeam de recomandari, daca ar fi sa recomand cuiva in mod special, modelul Avensis, atunci cu siguranta in primul rand mi l-as recomanda mie, pentru ca pur si simplu mi se potriveste, sportiva dar cu tinuta eleganta, suficient de agila incat sa permita un stil de condus sportiv, cu o stabilitate si silentiozitate destul de bune, astfel incat o calatorie in vacanta sa fie placuta si comoda, cu un consum mic astfel incat opririle pentru alimentare sa fie atat de rare, incat placerea de a conduce sa nu fie intrerupta de mici ”detalii”! 

In incheiere, va povestesc si concluzia micutei incursiuni de azi in showroom-ul Toyota, insotit de nepotelul meu si de cumnatul meu, care tot un impatimit al motoarelor a studiat indelung masina!  Concluzia? -”Lele (adica eu :D) , hai sa ne luam si noi Avensis”!  😀

 

*acest articol participa la Superblog 2012!