Deciziile și mentalitatea pur comuniste încă persistă în România. Altfel nu îmi explic de unde toată bucuria asta că în curând am putea asista la promulgarea unei legi care să oblige supermarketurile și hypermarketurile să aibă pe rafturi 51% produse alimentare românești, produse din lanțul alimentar scurt.

Sau, hai să zicem că poate sunt eu prea exigent și o astfel de decizie nu are nimic de-a face cu mentalitatea tipic comunistă. Dar uitându-ne la ceea ce este în jurul nostru, la schimbările climatice și intemperiile care au distrus, zilele trecute, în câteva minute, culturile a mii de agricultori, nu ne punem întrebarea cum naiba reușim, noi ca bravi români agricultori și ciobani de sute de ani, să putem acoperi cei 51% produse românești, la raft de super și hypermarket, când anul acesta sunt slabe șanse să fim în stare să ajungem măcar la 25%?!

Și o altă chestie care arată că noțiunea de legislație echidistantă este necunoscută românilor. Dacă tot se promulgă o astfel de lege, atunci de ce vizate sunt doar produse din lanțul alimentar scurt?!

Deciziile astea care se iau în Parlamentul României, fără nici un studiu, fără nici o analiză predictivă, nu fac decât să demonstreze incapacitatea și lipsa de competență a celor prezenți acolo.

cute-minions-wallpaper-169932