google partners

Incepand de ieri, Google a facut disponibil si in Romania programul Google Partners.

Astfel, orice persoana ce doreste sa urmeze o cariera in marketing online, dar mai ales sa se specializeze si sa primeasca certificarea de profesionist in utilizarea Adwords, sepoate inscrie gratuit in acest program.

Google Partners, disponibil in toata lumea, tinteste sa ajute profesionistii de marketing online. Programul ofera instruire online gratuita, dar si cursuri gratuite prin intermediul Google Online Marketing Academy. Un intreg suport de curs (extrem de stufos, detaliat si exemplificat) este disponibil doritorilor.

Asadar, oricine doreste (nu chiar oricine, trebuie sa ai peste 18 ani 😛 ) se poate inscrie in program pentru a invata cum sa utilizeze eficient Google Adwords, pentru ca mai apoi sa-si foloseasca toate cunostintele dobandite in scop de business.

Sunt doua tipuri de certificari pe care Google Partners le ofera, prima este pentru Google Adwords Fundamentals (aspecte fundamentale ale publicitatii online), alta pentru Google Adwords Advanced (utilizare avansata a instrumentelor Google, precum Adwords, Analytics, DoubleClick). Evident, inainte de a primi certificare Advanced trebuie sa ai Fundamentals. Certificarile vor fi primite doar in urma promovarii unor examene online, unul pentru Fundamentals, si unul pentru Advanced (aici exista de fapt doua, din care se alege, Display sau Search).

Oricat de usor ar parea, va asigur ca nu este. Google Adwords este o platforma extrem de complexa pentru a carei utilizare este necesara multa capacitate analitica si gandire logica din partea utilizatorului. Altfel spus, este usor de setat platforma, insa pentru a avea campanii ce dau randament este nevoie si de o buna capacitate de analizare a datelor. In plus de asta este nevoie de monitorizare permanenta si informare permanenta (de asta spuneam ca nu este pentru oricine acest program, nu din alta cauza).

Certificarile obtinute au valabilitate de 2 ani, Fundamentals, si 1 an, Advanced.

Pentru a va inscrie in program puteti accesa acest link.

Inscrierea in Google Partners va ofera si o interfata noua, avansata, de administrare a campaniilor Adwords existente pe multiple conturi de client (MCC).