Au fost inventate în 2006 de către Scott şi Julie Brusaw. Scott Brusaw fiind un inginer electrician cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu. Drumurile şi pavajele solare, pot fi şi cred că vor fi, invenţia care va schimba soarta omenirii.

Iar asta într-un mod simplu, foarte eficace, dar destul de costisitor. Solar Roadways, însemnând că tot ce astăzi este acoperit de asflat ori ciment în anumite locuri, să fie înlocuit de panouri-pavaj solar.

Ideea mi se pare una de-a dreptul genială. Mai ales că panourile-pavaj solar pot fi instalate oriunde, indiferent de temperatură. Apropo de temperatură, panourile-pavaj solar au integrat un sistem propriu de încălzire prin micro-rezistente. Astfel, zăpada de pe trotuare nu va mai fi o problemă.

În plus, panourile-pavaj solar au integrate şi leduri luminoase, astfel că liniile de demarcare stradală vor putea fi luminate, în loc de a fi vopsite. O altă chestie interesantă este că toată reţeaua de cabluri necesară pentru a instala astfel de panouri-pavaj solar, prin tunelurile de lucru necesare, va putea fi folosită şi pentru alte tipuri de cablu, gen cele de alimentare cu electricitate pentru locuinţe ori cele de internet-tv.

Însă, cel mai important, producţia de energie electrică va deveni complet nepoluantă. Şi, practic, fiecare centimetru pătrat de asfalt, de azi, va contribui la generarea energiei electrice.

În prezent, autorităţile din SUA au deja comandate 2 sisteme prototip, ambele finalizate, ambele în teste. Dacă testele vor aduce rezultatele “din reclamă” atunci putem spune că viitorul sună foarte bine.

Şi, pentru că mai toate statisticile arată că în prezent oamenii nu prevăd viitorul omenirii ca unul “luminos” ci mai degrabă unul plin de poluare, îndrăznesc să mai repet încă o dată că panourile-pavaj solar vor schimba soarta omenirii iar acele predicţii de viitor sumbru vor rămâne doar rezultatul unei percepţii temporare, influenţată de prezent.

Va recomand următoarele clipuri, pentru a înţelege mai multe: