Ok, stiu, pe tema de la Blog Power 40, se poate marsa pe diferite directii, in fond bolile sufletului sunt multe si diverse(ce filosof am fost) šŸ˜€

Am sa ma opresc indeosebi la ceea ce cred ca a vizat Bianca, liderul de opinie al editiei trecute si anume la una din bolile incurabile ale sufletului sau ca sa nu sune prea categoric, ma voi rezuma la singura boala a sufletului a carei antidot este tocmai ”virusul” care a provocat-o!

Cunoasteti sau ati auzit/citit de ”efectul placebo” ?

Efectul Placebo este rezultatul gandirii pozitive a unei persoane care desi vreme indelungata s-a considerat bolnava, fiindu-i aplicat un tratament fictiv si spunandu-i ca se va vindeca, si-a revenit si si-a continuat viata ca un om complet sanatos!

Cam asa este si cu boala asta numita ”dragostea”, o boala cu o frecventa uluitoare si care loveste zilnic, la fiecare secunda, pe cineva, undeva, peste tot in lume! Boala asta, nu e boala rara(cum zicea poetul) ci e o boala ce ne loveste pe toti, mai devreme sau mai tarziu, nimeni nu scapa, pe unii ii loveste de mai multe ori de-a lungul vietii!

Virusul ”dragostea” loveste puternic in fiecare din noi atunci cand ne e lumea mai draga, insa efectele sau mai bine zis starea noastra sufleteasca de oameni virusati de ”dragoste” nu e chiar asa de rea precum ati crede! šŸ˜€ Nu, nu este, dimpotriva, starea este una euforica, datatoare de incredere si forta, ne face sa ne simtim buricul pamantului chiar daca in realitate suntem ca o furnica!

Adevarata lovitura a virusului ”dragostea” nu consta in virusarea propriu-zisa, in starea de ”bolnav” pe care o aplica, ci tocmai in momentul in care virusul este scos din suflet, dintr-un motiv sau altul! Atunci e bai mare, totul in jur se naruie, corpul cedeaza, mintea cedeaza, sufletul ramane prins in pionieze….e jale mare cu alte cuvinte šŸ˜€

Omul, indiferent de culoarea pielii, inaltime, sex, lungimea parului, cade prada deznadejdii, ajunge sa se lupte cu el insusi o lunga perioada de timp, in mintea lui crede ca totul in jurul sau va muri, cere, implora, vrea virusul inapoi in corpul sau!

Ziceam mai devreme de efectul Placebo, ei bine, unii, mai tari si poate mai putin afectati de virus, incep a se trata, fictiv, folosind diferite medicamente, gen sport, socializare excesiva, drumetii …etc! Toti acestia, vor scapa de urmarile virusului ”dragostea” destul de repede, insa nu vor deveni imuni, desi multi vor sustine ca au devenit imuni, pentru ca totul a fost doar un efect Placebo, pentru mintea si sufletul lor!

De efectul Nocebo ati auzit/citit? Efectul Nocebo este opusul efectului Placebo, adica desi urmeaza un tratament corect, unii ”indivizi” nu accepta ideea ca vor fi salvati si in mintea lor, in sufletul lor naruie orice sansa, orice speranta de salvare! Sunt multi indivizi de genul asta, toti sunt curabili, insa multi se considera incurabili si isi aplica, fara sa-si dea seama, efectul Nocebo pe propria fiinta! O parte din acestia traiesc toata viata sub influenta nefasta a propriei gandiri, altii insa, datorita unor puternice influente exterioare isi revin!

Si unii, si altii, adica si cei influentati pozitiv dar si cei influentati negativ, nu devin imuni la virusul ”dragostea”, majoritatea isi vor dori toata viata sa simta din nou ”virusul” in corpul lor, foarte multi il vor simti, altii insa, nu!

Bolile sufletului sunt in general curabile, insa medicamentul cel mai potrivit este chiar in sufletul nostru, in mintea noastra! Medicina nu are leacul potrivit, desi multi ar putea pretinde asta, insa nici un doctor nu-l cred suficient de capabil incat sa vindece o boala a sufletului! Un psiholog sau un psihiatru, poate! šŸ˜€

Nu stiu ce e mai grav, sa fii bolnav fizic sau psihic, pentru ca fiecare boala isi are metehnele ei, durerile ei, cel mai bine e sa nu fii bolnav deloc iar daca esti, atunci sa nu eziti in a cere ajutor, pentru ca langa tine sunt oameni care iti poarta grija, care sufera pentru suferinta ta iar incapatanarea ta in a refuza un tratament le provoaca un calvar lor!

O singura boala a sufletului o vad ca fiind de-a dreptul incurabila si acea boala este provocata de pierderea cuiva drag(a se intelege moartea cuiva) si isi are radacina tot in virusul ”dragostea”( o variatie a acestuia),insa exista un ”medicament” ce mai repara putin sufletul si-l lasa sa-si continue drumetia pamanteasca iar acel ”medicament” se numeste ”timpul”!