Intamplarea de ieri, inaintea antrenamentului oficial al Stelei de la Skopjie, antrenament premergator partidei de astazi pe care echipa campioana a Romaniei o are de disputat impotriva echipei locale Vardar, a socat de-a dreptul nu numai suporterii Stelei, dar si publicul din Romania si Europa!

Vestea ca managerul Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, a injurat ziaristii Pro TV ca la usa cortului pentru ca mai apoi sa-si puna bodyguarzii sa-i ia cu forta telefonul Alexandrei Tanasescu, bruscand-o pe aceasta, lovind-o, a venit ieri seara ca o bomba mediatica nu numai in Romania ci si in Europa, pentru ca mai toate marile publicatii si televiziuni de stiri europene au preluat stirea prezentand gestul managerului Stelei ca unul incalificabil si nedemn pentru un om de sport!

De la ce a inceput totul? -Este greu de spus, cert este ca reporterul Pro TV, Alexandra Tanasescu este reporterul delegat din partea trustului media pe langa clubul Steaua, de aproape 5 ani, si ca la finalul iunie, aceeasi jurnalista fusese injurata de catre antrenorul echipei Steaua, Laurentiu Reghecamf, dupa ce colegii ziaristei glumisera intr-o emisiune de pe Sport.ro ca acesta s-ar fi ingrasat!

Inregistrarea video a intamplarii este suficient de concludenta pentru tot ceea ce s-a intamplat, drept dovada Politia din Skopjie i-a chemat pe cei doi la audieri! Daca  jurnalista s-a prezentat fara prea multe discutii, nu acelasi lucru l-a facut si managerul Stelei, Mihai Stoica, acesta fiind cu greu convins sa mearga la sediul Politiei, nu inainte de a tipa in gura mare:

”Sunt cetatean european!”

Imaginile de mai jos sunt necenzurate:

Ramane de vazut tot ceea ce va urma, pentru ca trustul Pro va depune o plangere la UEFA, jurnalista are deja certificat medico-legal (dar si mana bandajata)! Probabil daca evenimentul avea loc in Romania urmarile puteau fi sterse usor cu buretele, in Macedonia insa e mai greu de actionat pentru cei cu pile-relatii-cunostinte, in plus de asta stirea a ajuns deja pe toate canalele media si este de asteptat ca efectul ei sa se propage rapid in cursul zilei de astazi!

Mihai Stoica nu este la prima abatere, chiar si in timpul campionatului trecut, managerul Stelei a injurat oficiali ai echipei Concordia Chiajna, insa cel mai mare scandal de acelasi gen s-a petrecut in 2005 cand Mihai Stoica a lovit un suporter al Stelei!

De sesizat ar trebui sa se sesizeze si FRF dar si LPF, Mihai Stoica are deja ”antecedente” de acest fel si ar fi de bun augur ca si forurile fotbalistice din Romania sa ia atitudine!

Cu alte cuvinte, nu mi s-ar parea corect ca FRF & LPF sa strige in gura mare ”afara cu suporterii huligani de pe stadioane” iar pe managerii violenti sa-i pastreze!

Calitatea imaginilor urmatoare nu este tocmai buna, insa se merita urmarite:

Comunicatul Pro Tv:

”PRO TV isi exprima regretul ca o comunitate uriasa cu ani de glorie si care a contribuit la succesul romanilor a ajuns sa fie reprezentata de singurul angajat care si-a lovit un suporter in timpul unui joc oficial si singurul manager general caruia patronul i-a retras dreptul de semnatura pentru antecedente cunoscute public.
Intrucat PRO TV nu considera ca Mihai Stoica reprezinta Steaua Bucuresti a luat decizia de a depune plangere impotriva team-managerului echipei. Plangerile vor ajunge la FRF si la UEFA, organizatorul meciului Vardar – Steaua, marti, 23 iulie, transmis in Romania in direct la PRO TV.”

*surse: Pro Tv, Realitatea Tv, ProSport