Clipul urmator este unul din acele clipuri care desi ar fi trebuit sa devina viral in Social Media, a fost totusi marginalizat! Motivul acestei marginalizari nu se regaseste in vreo teorie a conspiratiei ci in teama multora ca totul a fost regizat, ca reactiile aparent destul de naturale, ar fi fost doar propaganda politica si manipulare mediatica, totul cu scopul de a servi in campania electorala a lui Barack Obama!

Realitatea este insa ca urmatorul clip a fost ignorat de mass media datorita faptului ca HBO, televiziunea unde s-a petrecut totul, a incercat sa uite repede, sinceritate ori ba, insa lor, ca realizatori, acele minute le-au subminat autoritatea si ar fi atras reactii vehemente si bineinteles amezi din partea audio-vizualului american!

La inceputul unui episod The Newsroom, un serial-tv show cu rol educativ de altfel, una dintre studentele din sala a intrebat ceea ce de altfel ar fi fost doar o intrebare de complezenta, in purul spirit patriotic si care facea practic parte dintr-un scenariu:

-De ce America este cea mai grozava tara din lume?

Raspunsul primit a fost unul servit ca un dus rece, care a lasat-o pe tanara studenta cu ochii in lacrimi iar intreaga sala inmarmurita, insa nu datorita agresivitatii cu care raspunsul a fost exprimat, nu pentru ca nu facea parte din scenariu ci datorita faptului ca ceea ce i s-a spus, ceea ce le-a fost spus a fost de fapt adevarul, adevarul asa cum de multe ori americanii si oamenii in general nu au curajul sa-l vada sau sa-l recunoasca!

Bineinteles, toata ”scena” a depasit imediat contextul politico-social american, prin puterea exemplului, raportandu-se si la alte tari!

Urmariti-l cu atentie, de mai multe ori daca este necesar, in fond nu vedem prea des asa ceva la tv!