Acest articol este un pamflet, nu incerc lezarea imaginii cuiva sau un atac la persoana impotriva vreunui blogger! (asta ca sa ne intelegem de la inceput)

Ca in orice alt domeniu de activitate si blogosfera, bloggerii, au etapele lor de evolutie, plecand de la primul moment cand publica blogul si pana cand incep sa-si dea seama cum de fapt stau treburile prin curtea blogosferica! Nu voi vorbi despre aceste etape, despre ciclurile/generatiile/grupele de bloggeri ci voi vorbi despre ceva ce este respectat la fel de mult, cu o strictete demna de cercetat!
Este vorba despre pacatele bloggerilor, mai bine zis despre acele tampenii/idiotenii/linguseli/falsitati pe care le fac bloggerii in primii 2 ani ai existentei lor in mediul online/blogosferic!

Si aceste pacate sunt urmatoarele:

1-plagiatul, incepand de la imagini, text, idei, si pana la moduri de a sustine ca de fapt acele articole sunt ale lor de drept! Sincer, parere personala, cea mai grava forma de plagiat este acea cand cineva preia un articol si.l publica la el pe blog iar mai apoi are si nesimtirea sa sustina ca.i apartine!

2-linguseala, initial sub forma de teama ascunsa (referitor la atacuri nefondate), apoi pentru a incerca sa afle, sa copieze, sa se integreze! Nu ar fi un pacat grav, atata timp cat cei care se preteaza la asta nu uita cum ajung sa intre in anumite cercuri ce le ofera in primul rand respect!

3-invidia! Aici e aici, pentru ca multi desi sustin ca ”este loc pentru toata lumea”, in realitate nu fac altceva decat sa ”dezbine si sa cucereasca”! Cu mai putine cuvinte…daca cineva a inventat un rahat colorat, dulcegarie ce a fost consumata cu drag de multi o buna perioada de timp, se vor gasi mereu invidiosi, care dupa ce s-au infruptat si au crescut mari tocmai datorita acelui rahat colorat, sa caute a distruge acel rahat folosindu-se de motivatii care practic ii face sa para ….si aici completati voi 😉

4-milogeala! Asta e un pacat destul de grav, pentru ca exista multi, foarte multi care dupa ce milogesc link-exchange, like.uri, +1 si alte cele…in momentul in care dobandesc vreo cateva sute de astfel de ”iluzii”…incep a se lauda si chiar sa aiba pretentia ca sunt ”mari si tari”, uitand pur si simplu atitudinea de ”traseista” care i.a dus acolo!

5- SEO sau mai pe romaneste ”optimizarea pt motoarele de cautare ” , lucru care nu ar fi foarte grav daca mai intai de a se zbate sa faca aceste optimizari s-ar interesa si la ce serveste aceasta optimizare, pentru ce este menita si daca intradevar ajuta un blog, lucru care in realitate este doar o mare”inventie”, caci SEO ajuta, dar ajuta site.uri ce au produse/servicii si care au tot interesul sa fie cat mai usor gasiti, care au tot interesul sa se zbata pentru a face SEO! In schimb pentru bloguri, SEO-ul nu prea le este folositor blogurilor care nu vand ceva, pentru ca (si din experienta vorbesc) unui blog ii este suficient Google Webmaster, Bing Webmaster si ale lor sitemap.uri si unelte care folosite cum trebuie fac sa fie indexat un blog la fiecare modificare de continut (updatare).

6-pagerank-ul si vizitatorii unici! Aici e o situatie amuzanta caci sunt multi care se lauda cu pagerank.uri mari si mii de vizitatori, dar de fapt nu au taria de caracter sa recunoasca ca acest lucru nu le serveste la nimic, decat la o expunere mai mare fata de altii! Mai pe romaneste, degeaba ai 1000 de unici, daca tu nu participi in nici un fel de activitate care sa.i faca sa aiba valoare(pana si adsense e bun pentru a pune in valoare acei unici)! Cat despre pagerank, aici e de discutat, dar in esenta pe un blogger nu-l ajuta deloc pagerank-ul, cel putin atata timp cat nu este pe domeniu si host propriu!

7-parere despre orice! Asta e tipic romanesc, caci desi poate nu au nici un fel de tangenta cu un domeniu anume iar informatiile lor se limiteaza la ceea ce au invatat ca si cultura generala in scoala, sunt multi bloggeri care nu se pot abtine sa nu vorbeasca despre anumite lucruri pe care mai bine le.ar lasa neatinse, nu de alta, dar e mai bine sa vorbesti despre ceea ce te pricepi, nu despre orice esti in stare sa numesti!

8-negativismul sau ”critica orice”! Asta chiar nu am de gand sa dezvolt, se stie fenomenul, se stie cum unii sunt capabili sa improste cu rahat doar pentru a fi in centrul atentiei, se stie ca sunt multi carora nu le convine nimic, un lucru doar am de adaugat si anume ca a fi negativist, a te folosi de publicitate negativa iti va pune in ”frunte” o marca de ”disperat dupa celebritate”!

9-pacalitul! Aici e grav, foarte grav, pentru ca sunt multi care organizeaza campanii, concursuri, care se lauda ca vor sa ajute si chiar ii fac pe oamenii cu un suflet darnic sa participe, pentru ca mai apoi sa dispara ca ”porcul in papusoi” sau se faca ca ploua|!

10-”strugurii la care nu ajungi sunt acri”! Acesta e unul dintre cele mai grave erori facute de bloggeri, pentru ca in momentul in care nu vor fi capabili sa inteleaga sau sa gestioneze o situatie, vor apela la fel si fel de jocuri de culise, la fel si fel de jigniri, la fel si fel de mojicii!

Cam astea ar fi cele 10 ”pacate” ale bloggerilor! De obicei, dupa vreo 2 ani de activitate, bloggerul va incepe si va lucra asiduu sa.si construiasca o imagine curata, sa elimine orice fel de suspiciune asupra ”coloanei sale vertebrale”, va incerca pe cat posibil sa stea departe de scandaluri de orice fel, se va feri sa mai faca greseli ”de incepatori”, insa vor mai ramane mereu cativa care nu vor promova ”examenul” si vor continua sa fie la fel ca pe vremea cand socializarea online si liderii de opinie ii gaseai pe forumuri!

ps:- daca nu ai trecut in cv.ul tau cel putin 3 din punctele mentionate aici, atunci inseamna ca inca nu esti blogger sau ca esti un om cu un caracter curat, solid, drept!