O intamplare oarecum atipica, pentru Romania zilelor noastre, a avut loc la Bistrita saptamana aceasta. Locuitorii uneia din zonele de la periferia orasului, satui sa tot astepte ca autoritatile sa faca ceva, s-au apucat sa-si asfalteze singuri strada.

Nu e prima data cand se intampla asa ceva in Romania, cazuri similare au mai fost in trecut si in judetele Valcea sau Dolj insa daca acolo oamenii s-au unit pentru a face mici lucrari de intretinere ale drumurilor sau podurilor pe care le foloseau zilnic, in Bistrita insa, lucrurile au fost si mai…avansate.

Localnicii au creat un cont comun in care fiecare ”casa” de pe strada respectiva trebuia sa contribuie cu o suma, nici mica dar nici mare, 200 de lei. Astfaltarea tot ei au facut-o, cu truda si harnicie, cu lopeti si roabe.

La final, autoritatile locale, ”suparate” ca oamenii au preluat initiativa, au promis in cele din urma ca vor aloca fonduri pentru asfaltarea strazii, asa cum trebuie. Amuzant este ca localnicii de pe respectiva strada au avut grija ca la intrarea pe strada sa puna o pancarta pe care era scris un mesaj ce anunta trecatorii ca strada este asfaltata din banii lor. Evident, autoritatile locale, stanjenite de situatie au decis inlaturarea pancartei, de parca ar mai fi avut vreun sens, dupa ce toata intamplarea a ajuns sa fie relatata in Mass Media.