A fost odata, dar a fost! A fost candva, prin secolul al III-lea, intr-un mic sat la nord de Bethleem, Patara pe numele sau, un tanar, Nicolae, un tanar ce provenea dintr-o familie de oameni instariti si care a fost crescut  pentru a fi un crestin devotat! La scurt timp dupa moartea parintilor sai, din cauza unei epidemii, Nicolae si-a folosit intreaga mostenire ajutandu-i pe cei nevoiasi, pe cei suferinzi! Nicolae si-a dedicat intreaga viata lui Dumnezeu, fiind uns episcop inca de cand era tanar! A devenit foarte cunoscut de-a lungul timpului datorita generozitatii sale dar si pentru dragostea ce le-o purta copiilor! Sub domnia imparatului Diocletian, Nicolae, ca toti crestinii de altfel, a fost persecutat incontinuu si chiar incarcerat! A murit la 6 decembrie 343 in Myra, fiind inmormantat in biserica sa, unde, se spune, ca moastele Sfantului Nicolae emana un miros dulceag si au dus la formarea unui lichid ce are puteri tamaduitoare! Aniversarea mortii sale a devenit peste ani motiv de sarbatoare, pentru aducere aminte a unui Sfant ce a uimit o lume intreaga prin bunatatea, generozitatea si sacrificiul sau in folosul semenilor sai!
   De-a lungul secolelor au aparut diverse legende despre faptele Sfantului Nicolae, despre viata si binefacerile sale, toate aceste legende ajutand la intelegerea caracterului extraordinar al acestuia si mai ales de ce a fost atat de mult indragit si considerat protectorul celor neajutorati si neputinciosi!

….Mosule, nu stiu daca am fost cuminti, dar ne straduim sa oferim copiilor nostri macar o parte din dragostea ce ne-a fost noua oferita!


publicat pe MWB :-CAFEAUA DE SEARA! ati fost cuminti?