Anunţul a fost făcut public ieri de către unul dintre fondatorii Google, Larry Page. Alphabet este o companie nouă, creată cu gândul de a fi o super-structură care să preia şi să deţină toate structurile deja create.

Cu alte cuvinte, Alphabet a devenit proprietarul Google şi a tuturor companiilor deţinute de gigantul american, plus alte companii independente create de fondatorii Google.

Mutarea, aşa cum lasă să se înţeleagă Larry Page, are rostul de a eficientiza segmentul financiar din cadrul fiecărei companii, acum parte din Alphabet, dar şi de a permite ca fiecare companie să-şi poată dezvolta propriile mărci şi proiecte.

Alphabet este o companie umbrelă care permite segmentarea corectă şi eficientă a activităţilor companiilor deţinute, permiţând în acelaşi timp ca fiecare din companiile deţinute să se dezvolte individual, fără ca eşecul uneia să pericliteze soarta celorlalte. Pe de altă parte, sub umbrela Alphabet se vor putea dezvolta noi proiecte, noi companii, L. Page lăsând să se înţeleagă că vizează sectorul health-care, prin proiectele Calico şi Life Sciences. O corporaţie sau holding, cam aşa poate fi caracterizată pe scurt, Alphabet.

Alphabet, prin numele său, vine cu o frumoasă povestioară de brand, L. Page spunând că numele marchează în primul rând faptul că fiecare din companiile deţinute va însemna o literă din alfabetul de companii al Alphabet, dar şi că prin combinaţia alpha-bet se marchează scopul pur economic al noului colos nou creat.

Cumva au reuşit, L. Page şi S. Brin. Au creat un gigant peste noapte. Unul care să controleze toţi ceilalţi giganţi creaţi până acum.