Actualizare a Google Pagerank

Astazi Google a decis sa surprinda pe toata lumea. De putin timp, cu 2-3 ore in urma, a inceput o actualizare a Google Pagerank.

Modificari se observa si pentru site-urile din .ro desi in principiu propagarea va dura aproximativ 2 zile.

Totusi, desi propagarea doar ce a inceput, rezultatele initiale arata masive caderi de Pagerank pentru site-urile mari dar si pentru bloguri. Deja se discuta intens pe tema asta, multi cautand explicatii pentru ”fenomen”. Realitatea este ca pe nimeni nu a mai interesat Pagerank-ul in ultimile 6 luni de zile (aproximativ) si multi chiar au crezut ca se renunta la acest algoritm, tocmai din cauza asta nu au mai insistat pe linkbuilding.

Un motiv destul de important este dat si de faptul ca algoritmul Google Pagerank este posibil sa fi suferit si ceva modificari de structura, din momentu ce proprietatea nofollow a linkurilor dinspre site-urile cu PR mic spre cele cu PR mare seamna foarte mult cu dofollow.

Deocamdata ma rezum la atat, sunt prea putine totusi datele despre aceasta actualizare a Google Pagerank pentru a discuta mai in detaliu.

La voi se observa modificari?

 De mentionat ca Google nu a facut nici un anunt oficial, aceasta actualizare a Google Pagerank fiind observata de catre webmasteri.