Ce inseamna bloguri de top?

E grea o astfel de definitie, ar insemna generalizari, ar insemna catalogari iar o astfel de definitie ar insemna sa stirbeasca din importanta a ceea ce inseamna blog!

Blogurile inseamna oameni iar dincolo de bloguri vorbeste intotdeauna viata!

Nu poti pacali la infinit, nu poti pretinde ca esti lider de opinie daca in afara online-ului esti doar unul care s-a agatat ca o iedera de orice caramida batuta de vreme sau mai ales, daca in offline tot ceea ce faci contrazice ceea ce pretinzi ca esti!

Nu pot spune ca am citit toate blogurile din lumea asta, deci nu pot defini, insa citind in medie, in ultimii ani, undeva peste 15000 de bloguri, pot spune ca mi-am format o parere de care sa se tina cont!

Pentru mine un blog de top inseamna acel blog ce ma poate atrage si dupa 3 luni de la prima vizita, sa ma faca sa verific daca a publicat sau nu, blog in care primeaza continutul de calitate, blog in care proprietarul sau investeste energie incat sa dovedeasca credibilitate, incat perceptia sa fie aceea ca acel blogger este cu adevarat formator de opinie si mai mult, este lider de opinie! Nu trebuie sa scrii despre politica pentru a fi considerat lider de opinie, ar fi chiar hilar sa fie asa, poti scrie despre ce vrei, lider de opinie esti atunci cand oamenii te urmeaza, cand ”cumpara” ceea ce tu vinzi, ori ceea ce vinzi tu ca blogger este informatie, curata, pertinenta, adevarata, controlata, furnizata constant!

Blogul de top nu este acel blog in care proprietarul avid dupa trafic scrie tot felul de bazaconii sau mai rau, se preteaza la a copia, adapta, interpreta si republica texte scrise de altii!

Blogul de top este blogul scris de un om care este atent in jurul sau si spune ce are el in minte/ganduri/suflet, blogul de top este scris de un om ce verifica temeinic informatia inainte de a o publica, este grijuliu in exprimare, este perspicace si fructifica propriile atuuri!

Daca te distantezi putin de lumea blogosferica observi cum decurg lucrurile, fara prea mult efort! Acum ceva timp, mai spre inceputurile bloggingului in Romania, blogurile erau pline de informatii ”dubioase”, de atacuri la persoana, de fel si fel de jocuri si aranjamente de culise! Dupa vreo cativa ani, blogurile ce apareau, au inceput sa dicteze un trend nou, acela al literaturii-jurnal personal, trend ce este in mare ”forma” si azi, trend care a ”linistit” apele in blogosfera, care a dictat si impus respect!

Azi insa, observ din nou un trend descendent, blogurile ce apar sunt din ce in ce mai putine, iar bloggerii noi, in marea lor majoritate, apeleaza la modalitati agresive de a aborda aceasta lume! Multi, enorm de multi, au ales SEO ca domeniu(poate si pentru ca se vinde) si sa vorbeasca despre el, chiar daca e lesne de inteles, pentru multi dintre cei ce cunosc SEO, ca acei bloggeri chiar nu au habar despre ce vorbesc! O alta chestie, alt trend, a aparut anul trecut, acela de a ”falsifica” vechimea in blogging, oameni ce apareau practic de nicaieri sustineau ca au vechime in bransa(2 ani, element comun) insa fara sa-si dea seama, se dadeau singuri de gol prin tocmai ceea ce faceau/publicau/comentau!

Blogosfera nu are un cod deontologic scris(negru pe alb) insa acest cod deontologic a fost implementat in mintile fiecaruia, cu timpul, odata cu experienta, odata cu greselile!(mai tineti minte Codul Rutier al Blogosferei?-au fost scrise vreo 40 de articole pe tema asta)

Nu pot enumera bloguri de top, ar fi enorm de multe  si chiar nu as vrea sa uit pe cineva! Pot spune doar numele MWB si tot ceea ce inseamna el, prin bloggerii din echipa, prin miile de randuri scrise, prin miile de cititori fideli! Da, veti spune, MWB nu e blog, e publicatie, insa e scrisa de catre bloggeri!

Blogosfera e ca o sita ce cerne incontinuu, o sita ce alege non-stop graul de neghina, o sita ce este dirijata de milioanele de cititori de bloguri!