Ziaristii rusi de la Pravda, probabil in lipsa de subiecte s-au gandit sa faca un top 5 al celor mai temute si bine pregatite detasamente de comando!

Pe un meritoriu loc 5 se regasesc fortele speciale indoneziene, Kopasus, devenite faimoase in intreaga lume in anul 1981 dupa ce unul din detasementele speciale a reusit salvarea a 50 de ostateci tinuti captivi intr-o aeronavace fusese capturata de pirati ai aerului!
Pe locul 4 se afla fortele speciale israeliene, Sayeret Matkal, detasamente ce au fost in plina actiune in ultimii 30 de ani, dar si-au facut cunoscuta valoarea cu precadere in eliberarea a 139 de pasageri tinuti captivi intr.o aeronava Air France, in 1976, pe aeroportul Entebbe din Uganda!
Pe locul 3 se afla fortele speciale ale armatei din Guatemala, Kaibiles, unii dintre cei mai de temut soldati ai lumii in lupte de jungla!
Pe locul 2 se regasesc fortele speciale ruse, Alpha, unii dintre cei mai bine pregatiti soldati din lume, nemilosi si foarte bine tinuti departe de ochii mass media, asta si pentru ca in 2004, o operatiune de salvare a 1200 de ostateci tinuti captivi intr-o scoala din Beslan, Rusia, s-a soldat cu moartea a peste 350 de civili si 30 de teroristi!
Pe locul 1 se regasesc fortele speciale americane, Navy Seals, recunoscuti a fi cea mai de temut forta militara a lumii, soldati cu o pregatire fizica si tactica ireprosabila, cu misiuni ce se desfasoara numai in teritoriu inamic, fara nici un fel de sustinere din partea altor forte! Navy Seals au devenit celebri dupa ce in urma cu cativa ani, 3 echipe de comando l-au capturat si ucis pe cel mai cautat terorist al lumii, Osama Bin Laden!