Cateva lucruri interesante despre activitatea online din Romania, asta daca sunteti printre acei bloggeri interesati de ceea ce inseamna blogging profesionist, blogging targgetat (sau nise de bloguri) si nu in ultimul rand bloggeri ce vor sa stie la ce se rezuma adevarata piata online in Romania!

 Asadar, cifrele sunt urmatoarele :

-Facebook.ul romanesc inseamna 3.847.600 de conturi (useri) si are un trafic lunar (cel putin asta este media pentru ultimele 3 luni de zile) de 17,52% din populatia ce detine conexiune internet, cu alte cuvinte, aproximativ 4,8 milioane vizitatori unici in ultimele 3 luni! Se poate deduce foarte usor, astfel, motivul pentru care principalii bloggeri au ales sa-si faca pagini de promovare a blogurilor pe Facebook!

-Yahoo ce poarta amprenta ”in limba romana”  are in statisticile sale aproximativ 5.700.000 de utilizatori si circa 8.000.000 vizitatori unici,media ultimelor 3 luni de zile!

– Pentru Google Plus este deocamdata foarte greu de gasit o statistica credibila, motivul fiind acela ca serviciul este relativ nou! Totusi am reusit afla ca numarul de conturi Google Plus ce poarta amprenta ”Ro” sunt in numar de  circa 30.300! Avantajul principal al folosirii acestui serviciu este acela ca orice +1 apasat pe o anumita pagina, va recomanda acea pagina, motorului de cautare numarul 1 in lume!

-Partea cea mai interesanta acum incepe! Se pare, conform statisticilor, ca in Romania exista aproximativ 3.000.000 de cititori de bloguri (cu bloggeri inclusi, asta-i clar) dar si aproximativ 70.000 de bloguri, din care 62.716 sunt listate in principalul director de bloguri, Zelist!

-Twitter-ul romanesc se prezinta cu circa 52.000 de conturi si circa 500.000 de vizitatori unici in ultima luna!

-HI5-ul romanesc are o medie de vizitatori a ultimelor 3 luni de circa 1.760.000 vizitatori unici!

-Linkedin, o alta sursa principala de promovare a blogurilor, are in statistici urmatoarele cifre: 558.540 de conturi(useri) si un trafic de circa 470.000 de unici in ultima luna!

-Netlog, o retea in continua crestere are in statisticile sale circa 810.000 unici in ultima luna. Numarul de conturi nu am reusit sa-l gasesc!

-Alte doua mari retele prin prisma numarului de utilizatori sunt
     -TPU(toti pentru unu) cu circa 295.000 de utilizatori si o medie 2.300.000 de vizitatori unici in ultimele 3 luni de zile.
    -Trilulilu cu circa 2.550.000 de vizitatori unici, media ultimelor 3 luni de zile! Numarul de utilizatori nu l-am gasit!
 
 Asadar cam astea ar fi cifrele pentru principalele surse si resurse online ale bloggerilor! Nu au fost incluse in tabelul de mai sus, aggregatoarele de feed.uri, gen : Bun de citit, Merita Citit, Fain/Polimedia, Smen etc….fiind aproape imposibil de aflat o statistica corecta, principalul motiv fiind faptul ca pe aceste aggregatoare este permis multi.acountingul precum si faptul ca statisticile de trafic sunt influentate negativ de anumite software.uri de indexare (boti, crawleri..etc)! Sa nu fie cu suparare, promit sa ma documentez mai mult in aceasta privinta!

Sursele pentru acest articol:
-Find people on Plus
Zelist.ro
Sati.ro
-Socialbakers.com
-LinkedIn
-HI5
-TPU
Yahoo.ro