Samsung a lansat azi televizoarele curbate, la un pret de 13000 de dolari bucata!

Ai cumpara un televizor care costa 13000 de dolari?

Asta e o intrebare care sta pe buzele multora, astazi, dupa ce anuntul ca Samsung a lansat televizoarele curbate bazate pe tehnologie OLED, a fost facut public!

Tehnologia OLED (organic light emitting diode) pe care se bazeaza modelul de televizoare lansat azi de catre gigantul Sud-Corean, promite sa fie o solutie de mare viitor pentru tehnologia anilor ce vor urma!

Tehnologia OLED aduce niste avantaje destul de importante, consumul de energie destul de mic in comparatie cu dispozitivele ce functioneaza pe tehnologie LCD, o greutate efectiva a dispozitivelor cu OLED mult mai mica, fiind si mult mai subtiri, dar si un alt avantaj, ce parea acum cativa ani de-a dreptul SF, si anume ca dispozitivele construite pe aceasta tehnologie pot fi si curbate, nu neaparat plate asa cum este cazul LCD (LCD a fost principalul termen de comparatie pentru ca la momentul actual este tehnologia concurenta)!

Totusi, pe cat de buna si economa este aceasta tehnologie OLED, pe atat de scumpa pare a fi, cel putin deocamdata, asta pentru ca, cu siguranta, in viitorul nu foarte indepartat, pe masura ce tehnologia va fi dezvoltata, vor aparea si preturi mai mici! Asta, bineinteles, s-a intamplat cu fiecare tehnologie noua, in momentul lansarii dispozitivelor cu respectiva tehnologie noua, pretul avut de acestea fiind foarte mare, pentru ca mai apoi sa scada foarte rapid, in decurs de doar 2-3 ani (imi aduc aminte si acum cateva persoane ce atunci cand fusesera lansate televizoarele pe Plasma, se grabisera sa cheltuiasca pana la 5000 de euro pentru un televizor pentru ca dupa numai 2 ani respectivul model sa aiba un pret de chiar 4-5 ori mai mic)! 🙂

Ramane, la final, intrebarea :-ai cumpara un televizor care costa atatia bani?

*acesta a fost Pulsul Zilei in Online

**sursa si mai multe info: –WSJ