Dupa cum stiti zilele trecute un scandal, altul, a izbucnit tinzand sa destabilizeze o situatie politica si asa destul de subreda a Romaniei! Se pare ca primul nostru ministru ar fi plagiat, adica pe limbajul internautilor ar fi dat un copy&paste ca la carte, pentru a-si realiza lucrarea de doctorat! Nu asta e important, oricum, nu stim cine graieste adevarul iar eu chiar nu am de gand sa caut tapi ispasitori sau sa tin apararea cuiva, nu de alta, dar in apararea mea sunt doar eu, de cele mai multe ori :))

Ideea e alta si anume ca pentru a nu stiu cata oara in ultimile luni, scandaluri de plagiat cu ministri in rol principal au tot aparut, ca si cand ar fi un trend mai deosebit! Oare chiar asta e adevarul, oare chiar atat de bine alegem si ne alegem conducatorii, indiferent ca vorbim despre pdl sau usl, caci in cele din urma ambele coalitii au fost patate de sindromul copy&paste?!

In realitate, poate nu ar mai trebui sa ne mire, pana la urma, cam tot ce s-a facut important in Romania ultimilor 22 de ani are un puternic iz de copy&paste, incepand cu legislatie copy& paste preluata de pe la altii si aplicata sumar la noi, de la stil de viata copy&paste in genul sa cumparam cat mai repede masini scumpe sa le aratam europenilor ca romanii sunt bogati, dar in realitate nu existau strazi pe care sa circule aceste masini….s.a.m.d! Apropo, ati vazut vreodata o limuzina de lux parcata langa o caruta trasa de un magar? Eu da, am vazut si desi nu am facut fotografii (nu m-a tranit inspiratia pe moment, ca sa scot telefonul si sa pozez) trebuie sa recunosc ca nu stiam ce sa fac, sa rad cu lacrimi sau sa zic : Ooo, saraca Romanie 😀

Se mai mira cineva de astfel de scandaluri copy&paste, cand de fapt ziaristii romani preiau si traduc mot a mot stiri de pe publicatii straine iar apoi pretind ca de fapt ei ar fi autorii de drept?

Se mai mira cineva ca o lucrare de doctorat sau licenta a fost plagiata, cand de fapt in universitatile din Romania astfel de lucrari pot fi cumparate si folosite ca si cand ar fi unice? Sau mai mult de atat, cand exista zeci de site-uri unde poti gasi astfel de lucrari de licenta pe care le poti copia si printa iar mai apoi sa te lauzi ca esti licentiat in numai stiu ce domeniu?

Se mai mira cineva ca elementele de baza ale unei societati, in Romania nu numai ca sunt disparute de mult, dar cei care ar trebui sa se asigure ca ele exista, pur si simplu aleg sa-si piarda timpul balacarindu-se in direct si reluare la tv sau prin ziare?

Nu, nu cred ca mai mira pe nimeni, debandada si dezinformarea la romani este sport national, marile publicatii si trusturi media au cam uitat de mult ce inseamna acela jurnalism profesionist si se vand cat mai ieftin posibil (sau poate o fi criza economica globala de vina pentru atitudinea lor, cine stie 😀 ).

Pe voi va mira inca faptul ca publicatii ce pana mai ieri erau alaturi de sistem, astazi sunt impotriva lui, desi pana la urma sistemul este acelasi?