A prins viata doar pentu ca niste studenti vroiau sa aiba acces la fotografiile cat mai multor fete, apoi, o data pornita initiativa, acei studenti si-au dat seama de potentialul urias, ceea ce era normal, ca doar nu erau ei singurii baieti dornici sa vada fotografiile fetelor! Restul poate il cunoasteti, dar acesta a fost motivul pentru care cea mai mare retea de socializare din lume a luat fiinta! Azi, multi, baieti si fete, pastreaza inca esenta facebook.ciana, acceptand prietenii virtuale doar din dorinta de a avea acces la profilul cuiva si implicit la fotografii!

   Care este primul lucru pe care-l face cineva atunci cand accepta prietenia, virtuala, a unui necunoscut? Evident, verifica fotografiile!
   Cu timpul, multi au legat adevarate amicitii cu cei carora le acordasera incredere, altii au mers mai departe, incercand sa depaseasca virtualul, sa treaca in real!  Scopul multora, in folosirea facebook, este acela de a pastra legatura cu fosti colegi de scoala, liceu, facultate, de a pastra legatura cu fosti colegi de serviciu, de a mentine la un nivel cat mai placut o anumita relatie de prietenie cu cei cunoscuti, dar …..peste toate astea, principalul motiv pentru care Facebook este renumit, este tocmai acela de a reprezenta o raza de speranta…caci nu se stie niciodata de unde poate sari iepurele, nu.i asa?!….si in speta, niciodata nu poti sa spui ca e imposibil sa gasesti marea dragoste tocmai in mediul virtual….ca doar in viata am vazut si auzit multe!
   De ceva vreme, foarte multi se plang de lipsa de intimitate, mai ales ca orice miscare, orice schimbare, orice upload de fotografii pe Facebook, este imediat verificat si ”placut” de catre cercul de prieteni, dar durerea cea mare vine tocmai atunci cand profilul de Facebook este controlat de anumite firme de advertising sau chiar firmele pentru care unii aplica in cautare unei slujbe…si de’…nu e deloc incantator ca posibilul viitor sef sa-ti vada vreo fotografie in care apari in cercul unor prieteni, la un chef mai ..deocheat , sa zicem! Si era doar un exemplu, lista fiind foarte lunga, mai ales de cand cu telefoanele de ultima generatie, care atunci cand sunt folosite pentru a verifica mesaje, iti inregistreaza imediat locatia pe profilul Facebook!
   Sunt prieteniile de pe Facebook, prietenii adevarate? De cele mai multe ori, da, pentru ca asa cum ziceam mai inainte, foarte multi dintre noi urca in online prietenii din viata reala,dar…dar…mai sunt si aceia care traiesc in iluzia numita Facebook, aceia care astepta ca ” printul pe un cal alb sau vreo Ileana Cosanzeana” sa apara cumva, navigand printre prietenii online si sa porneasca impreuna in cea mai frumoasa calatorie din viata lor! Foarte multi dintre noi stim asta, stim ca dragostea poate gasi orice cale pentru a ajunge la noi, dar nu ne pierdem in naivitati, sperand la povesti de iubire..mai ceva ca-n filme….coborate din iluziile Facebook.ului!
Si pana la urma la ce foloseste Facebook? Poate cel mai aproape de realitate raspuns, este acela ca Facebook ajuta la alungarea singuratatii, temporare, permitand o foarte usoara inter-relationare, socializare cu semenii nostri, cu alti oameni care gandesc asemanator noua, care au pasiuni ce ne trezesc interesul…etc…!
     Cartile de psihologie ne indruma spre a cunoaste mereu oameni noi, spre a lega amicitii, spre a fi deschisi si comunicativi, pentru ca asta ne va ajuta in anumite momente de cumpana si stari sufletesti….da ..sufletesti, pentru ca dincolo de fotografii, atunci cand comunici cu cineva necunoscut in online, ii vei cunoaste mai degraba sufletul,  manierele, inteligenta si sinceritatea, chiar daca acel…necunoscut…va incerca de cele mai  multe ori sa-si fabrice o realitate a sa, departe de adevar!