Pentru cei care considera ca tehnologia s-a dezvoltat intr-atat de mult incat a depasit chiar si cel mai complex si rapid computer natural, cunoscut, iata un motiv sa-si regandeasca parerile.

Inainte de toate, un detaliu important si anume ca cel mai rapid si mai complex computer natural, cunoscut, este creierul uman.

Cel mai rapid si mai complex computer artificial, creat vreodata de catre om (nu de extraterestrii 😀 )este K Computer, o super masinarie dezvoltata de oamenii de stiinta din Japonia.

Intr-un test recent, specialistii japonezi au vrut sa vada adevarata forta a computerului K, comparand-ui activitatea, cum altfel, cu cea a creierului uman.

Rezultatul?

Computerului K i-au fost necesare 40 de minute si 82944 de procesoare, consumand curent electric cat ar fi ajuns pentru 10000 de locuinte, pentru a reusi sa simuleze doar o secunda din activitatea creierului uman.

Rezultatul, evident,  a confirmat specialistilor ca mai este cale lunga pana cand va fi construit un computer care sa ajunga la macar 20% din capacitatea de reactie si activitate a creierului uman.

…….

Atat am vrut sa zic, mai multe nu voi spune, pentru ca oarecum ma depaseste subiectul, insa daca vreti sa aflati mai multe puteti citi un articol ceva mai detaliat, aici.

*Acesta a fost Pulsul Zilei in Online.