Brazilia, 1 milion de oameni furiosi impotriva unui guvern iresponsabil!

Orgoliul si vanitatea au impins guvernul brazilian ca in ultimii 10 ani sa se inscrie intr-o cursa nebuna pentru a reusi ca in cele din urma sa obtina organizarea a 3 mari competitii sportive de nivel mondial!

Cupa Confederatiilor la Fotbal din 2013,  Cupa Mondiala la Fotbal din 2014 si Jocurile Olimpice de Vara din 2016 sunt cele 3 mari competitii sportive pentru organizarea carora guvernul brazilian a trebuit sa investeasca mai mult de 30 de miliarde de euro!

Cum o asemenea investitie si-o pot permite doar tarile ce sunt puteri economice ale lumii, Brazilia, si ea una dintre aceste puteri, a crezut ca poate sustine o astfel de investitie!

Se pare insa ca guvernul brazilian imbatat de orgoliu a uitat care e de fapt realitatea si ca desi Brazilia este o putere economica, mai mult de jumatate din populatia tarii traieste in saracie!

Asta, coroborat cu  un nivel al taxelor foarte mare a dus ca in cele din urma spiritele sa se incinga iar brazilienii sa ajunga la capatul rabdarii!

”muncim 4 luni din an doar pentru a plati taxele”

Azi, pe strazile celor mai mari orase din Brazilia, mai mult de un milion de oameni protesteaza destul de violent impotriva unor decizii pe care le considera iresponsabile!

Desi pesimistii considera ca aceste proteste pun in pericol chiar desfasurarea Cupei Mondiale de anul viitor, atat guvernul brazilian cat si FIFA au dat asigurari ca nu se pune problema unei amanari a competitiei! Totusi, daca actuala competitie, Cupa Confederatiilor va fi intrerupta (Italia a facut deja cerere oficiala in privinta asta), atunci Brazilia o sa plateasca daune serioase si probabil ii va fi interzis orice drept de a aspira la organizarea vreunei competitii continentale sau mondiale pentru urmatorele decade de ani!

*Acesta a fost Pulsul Zilei in Online (si vine tocmai din Brazilia via New York Times si Reuters)